Sculptra behandeling

Wat is Sculptra?

Sculptra is een extreem krachtige collageenstimulator die bestaat uit de natuurlijke stof poly-L-melkzuur (PLLA). Dit is een synthetische vorm van melkzuur welke van nature in je lichaam voorkomt. Nadat Sculptra is geïnjecteerd begint het diep in de huid te werken om de productie van collageen te stimuleren en het volume te herstellen.

Prijs

Vanaf €600


Behandeltijd

30 min


Resultaat na enkele weken/maanden


Duur

2 jaar

Oorzaken huidveroudering?
Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen en elastine af. De huid verliest hierdoor haar elasticiteit en veerkracht. De huidstructuur verandert, waardoor er fijne lijntjes en rimpels zichtbaar worden. Blootstelling aan de zon en roken versnellen het verouderingsproces. Deze gewoontes versnellen namelijk de afname van collageen.
Maar ook genetica, hormonale veranderingen (bijvoorbeeld de overgang) en een medische aandoening (immuunstoornis, huidproblemen) kunnen bijdragen aan het ouderdomsproces.
Nee, we kunnen het verouderingsproces niet stoppen, maar we kunnen het proces wel vertragen door op tijd te beginnen met een skinbooster behandeling.
Waarom kiezen voor Sculptra?
Je bent niet op zoek naar een behandeling met dramatische of drastische veranderingen, maar je bent op zoek naar een behandeling die de veroudering op een natuurlijke manier tegengaat. Sculptra kan wel eens de beste optie voor jou zijn.
Jouw lichaam mag zelf aan de slag! Je ziet de algemene kwaliteit en glans van de huid verbeteren. En een natuurlijke en gezonde aanmaak van collageen zorgt voor een jeugdigere uitstraling.
Welke behandelgebieden?
Bij Skin and the City gebruiken we Sculptra vooral voor huidverbetering van het gezicht. Het verstevigt de huid, kan volume herstellen en gaat fijne lijntjes en rimpels tegen.
Indicaties waarvoor je het kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld: holle slapen, kin, kaaklijn, mondhoeken, ingevallen wangen, volumeverlies door sporten/veroudering/ziekte.
Voor wie?
Sculptra is geen quick fix. Maaaaar good things come to those who wait.
Wanneer het gaat om uw Sculptra-behandeling, worden de resultaten namelijk geleidelijk zichtbaar. Dit betekent dat de veranderingen subtiel en meestal niet onmiddellijk na de eerste behandeling zichtbaar zijn. Sculptra is geschikt voor mensen vanaf ongeveer 30 jaar die een mooie natuurlijke manier zoeken om de tand des tijds tegen te gaan.
Sculptra is NIET geschikt voor mensen die last hebben van keloïd of hypertrofische littekens, een auto-immuunaandoening, een allergie voor 1 van de ingrediënten van Sculptra (bijvoorbeeld Lidocaïne). Wij behandelen ook geen zwangere vrouwen of vrouwen die nog borstvoeding geven.
De behandeling
Sculptra wordt met een canule of met een naald op de juiste diepe van de huid ingebracht. U kunt ervoor kiezen om voor de behandeling een verdovende crème aan te laten brengen, maar standaard wordt er ook een verdovingsvloeistof aan de Sculptra toegevoegd.
Omdat Sculptra is ontworpen om langdurige effecten teweeg te brengen, heb je meestal meer dan één behandeling nodig. Voor een optimaal resultaat adviseren wij de behandeling minimaal 2x te herhalen met 6 weken ertussen. Optioneel zijn een derde en vierde behandeling.
Na de behandeling
Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken.
Na de behandeling zal de arts het behandelde gebied kort masseren zodat de Sculptra goed kan spreiden en eventuele bobbeltjes worden voorkomen. U dient het behandelde gebied ook zelf te masseren gedurende 5 dagen, 5x per dag, 5 minuten lang.
Je mag 24 uur niet sporten (bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken) en 1-2 weken niet naar de sauna. Vier uur na de behandeling zou je weer make-up kunnen gebruiken, maar wij adviseren meestal op de de dag van de behandeling geen make-up aan te brengen vanwege infectiegevaar. Je kunt gerust douchen en je gezicht reinigen. Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage.
Het effect
Het duurt enkele weken tot soms wel een paar maanden voordat het uiteindelijke effect zichtbaar wordt. De collageenproductie komt langzaam op gang en na gemiddeld 3 maanden worden de eerste veranderingen merkbaar. Na 6 maanden is het resultaat vaak optimaal.
Het effect waar je lang op moet wachten is wel duurzaam en kan tot wel 2-3 jaar aanhouden.
Prijzen - Skinvestment

Het eerste injectable consult is altijd gratis.

Sculptra 1 flacon €600
Sculptra 2de flacon binnen 1 jaar €550
Sculptra aanvullend flacon binnen 1 jaar €500

Wij bespreken samen met u uw wensen en maken een behandeling op maat. U kunt hier een uitgebreide hier vinden.

Before and after

Veelgestelde vragen

Zijn fillers hetzelfde als Sculptra?
Sculptra is een biostimulator die bestaat uit de natuurlijke stof poly-L- melkzuur (PLLA). Sculptra is vloeibaar en wordt opgenomen in het weefsel en stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen type I en III. Hyaluronzuur fillers zijn niet vloeibaar, maar hebben een gelachtige substantie. Traditionele fillers stimuleren de collageenproductie in veel mindere mate en zijn meer gericht op het herstellen van volumeverlies. Het effect van hyaluronzuur fillers is meteen zichtbaar, terwijl de effecten van Sculptra geleidelijk aan optreden. Zowel Hyaluroonzuur filler als Sculptra zijn ontwikkeld om volumeverlies, fijne lijntjes, plooien en rimpels aan te pakken.
Kan ik zowel Sculptra als fillers gebruiken?
Jazeker. Wij gebruiken graag fillers en Sculptra naast elkaar. Juist door het combineren van verschillende producten, kunnen mooie resultaten behaald worden.
Is 1 Sculptra behandeling voldoende?
Voor een optimaal resultaat adviseren wij minstens 2 behandelingen. Optioneel zijn een derde en vierde behandeling.
Ik heb net mijn tweede behandeling gehad, maar zie nog geen resultaat.
Een Sculptra behandeling is een “bio-remodelling” behandeling. Het stimuleert de aanmaak van diverse typen collageen. Dit proces komt pas na enkele weken/maanden op gang, dus het resultaat laat soms even op zich wachten. Just wait for that Glow and don’t overdo it.
Zijn er bijwerkingen bekend na een Sculptra behandeling?
Er kan sprake zijn van lichte zwelling, roodheid en enkele blauwe plekken. In zeer zeldzame gevallen kunnen er bultjes ontstaan onder de huid.
Is Sculptra veilig?
Sculptra bestaat uit een synthetische vorm van melkzuur welke van nature ook in je lichaam voorkomt. Sculptra is FDA-goedkeurd en een zeer veilige behandeling in handen van een ervaren cosmetisch arts.
Kan ik iets doen om blauwe plekken te voorkomen?
Wij adviseren u tijdelijk te stoppen met bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal, Naproxen. Doe dit alleen in overleg met uw behandelend arts. Voedingssupplementen als visolie, ginseng, knoflook, vit E kunnen een bloedverdunnend effect hebben. Wij adviseren daarom enkele dagen tevoren hiermee te stoppen. Arnica druppels (homeopathisch) schijnen een gunstige werking te hebben op zwellingen en blauwe plekken. U kunt hier een week voor de behandeling mee beginnen.
Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?
Cliënten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.
Over het algemeen wordt een Sculptra behandeling pas aangeraden voor mensen vanaf ongeveer 30 jaar.
Doet een behandeling pijn?

Er wordt standaard een verdovingsvloeistof aan de Sculptra toegevoegd. De behandeling is goed te verdragen.

Ik heb een permanente filler in mijn gezicht, mag ik nog behandeld worden?

Bij Skin and the City behandelen wij bij voorkeur geen patiënten met een permanente filler in het gezicht om onnodig risico te vermijden.

Mag ik fillers als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. Mis jij je injectables toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als de zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!
Ik heb bij verschillende klinieken een filler behandeling gehad. Is dit een probleem?

Wij streven bij Skin and the City naar natuurlijke resultaten. Indien je eerder behandelingen hebt gehad en de filler is op de juiste en correcte manier geïnjecteerd, dan is dit geen probleem. Is de filler niet correct geplaatst, dan kunnen wij samen overleggen de filler op te lossen alvorens een nieuwe behandeling in te plannen. Op het moment dat je ervoor kiest om de filler niet op te lossen bij een incorrect geplaatste filler, dan behouden wij het recht om jou niet te behandelen. Vanuit onze filosofie gaat onze voorkeur ernaar uit om een langdurige relatie op te bouwen, waarbij één behandelaar het overzicht houdt. Steeds wisselen van kliniek of behandelaar draagt niet bij aan een duurzame relatie en het wordt dan ook steeds lastiger om natuurlijke resultaten na te streven.

Kan ik betalen met een creditcard?
Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.
Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?
Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.
Hebben jullie wel eens een kortingsactie?

Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om 1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld 2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt. Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels. Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl

Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?
Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox afspraak en €100 euro voor een filler/spataderbehandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.
Ik ben niet tevreden met het resultaat? Wat moet ik doen?
Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Een enkele keer kan het voorkomen dat er sprake is van een onregelmatigheid of asymmetrie. Dit kan van een aantal factoren afhankelijk zijn. Zo kan de filler niet optimaal geplaatst zijn, kan er sprake zijn van migratie van de filler, kan een filler die door een andere kliniek geplaatst is problemen geven en soms werkt jou eigen anatomie niet mee voor een perfecte symmetrie. De arts zal het behandelde gebied beoordelen en een behandelplan maken. Of, en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is en de oorzaak die de correctie noodzakelijk maakt. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.