Face slimming

Wat is face slimming?

Wist je dat Botox bij de juiste indicatie het gezicht slanker kan maken? Door de spieren in de kaak te laten ontspannen neemt in de loop van de tijd het volume van de kaakspier af. Het gezicht wordt smaller en krijgt meer een V-shape. Deze behandeling wordt daarom ook wel de “V-line procedure” genoemd.

Prijs

vanaf €290


Behandeltijd

5-10 min


Controle

2-4 weken


Effect

3-5 maanden

Wat is de oorzaak?

De musculus masseter is een grote rechthoekig gevormde kauwspier die zich aan beide zijden van de kaak bevindt. De masseter geeft volume aan de zijkanten van de kaak. Door overmatig gebruik van de spier (bijvoorbeeld door klemmen, tandenknarsen, stress, veel kauwgom kauwen) kan het volume en de kracht van de spier toenemen. De kaak lijkt hierdoor breder. Door de kauwspieren te ontspannen met Botox kan de spier niet meer “trainen” en daardoor neemt het volume af.

Wie is geschikt voor deze behandeling?

De behandeling berust op het werkingsmechanisme dat een grote en ontwikkelde kauwspier kleiner wordt gemaakt door ontspanning van de spier met Botox. Jouw kaakspier kan niet meer elke dag naar fitness. Kun je niet meer elke dag sporten, dan worden de spieren kleiner en slapper. Mensen die geen grote kauwspier hebben zullen geen baat hebben bij deze behandeling. Dit geldt met name voor mensen die van nature een brede kaaklijn hebben (brede onderkaakbeen).
Een behandeling van de kaakspieren kan ook helpen bij tandenknarsen, klemmen en hoofdpijnklachten. Wil jij weten of wij wat kunnen betekenen voor jou? Neem dan contact op met dokter Visscher.

De behandeling
Een uitgebreide uitleg over onze werkwijze kun je hier vinden.
“A natural metropolitan look” blijft hierbij ons uitgangspunt.
Een face slimming behandeling duurt ongeveer 5-10 minuten en is zo voorbij. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en worden er stipjes getekend op de plekken waar er een prikje gezet gaat
worden. Bij de behandeling van de kaakspier zijn dit gemiddeld 3 prikjes per zijde. Iedereen is uniek en de dosering voor Botox wordt individueel bepaald. Wij injecteren de Botox met een ultradun naaldje. De meeste mensen ervaren de injecties als een speldenprikje of een lichte branderigheid.
Na de behandeling

Meteen na de behandeling is er nog weinig te zien. Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Dit kan met wat make-up gecamoufleerd worden (vanaf een uurtje na de behandeling). Je kunt ook gerust douchen en zonder al teveel druk je gezicht reinigen. Je mag 24 uur niet sporten/naar de sauna en het behandelde gebied mag niet gemasseerd worden. De eerste 2 uur mag je niet bukken of plat liggen (ook geen yoga/pilates). Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Het gebruik van paracetamol of Ibuprofen na de behandeling kan geen kwaad. Een Botox behandeling wordt met recht een “lunchtime treatment” genoemd. Het kan tot 2 weken duren voordat de Botox is ingewerkt.

Het effect

Na de behandeling duurt het vaak een paar dagen voordat het effect voel- en zichtbaar wordt. Het kan tot 2 weken duren voordat de Botox optimaal ingewerkt is. Na de behandeling kunt je nog steeds kauwen, maar de mate waarin je de kaakspier op elkaar kunt klemmen is verminderd. Na ongeveer een week van verminderd gebruik begint de spier te verzwakken en kleiner te worden. Het kan enkele weken duren voordat het effect zichtbaar wordt. De behandeling dient herhaald te worden voor een optimaal resultaat. De gezichtscontouren worden zachter en slanker. Mocht het resultaat onvoldoende zijn, dan kan er bij de controle afspraak besproken worden of het verstandig is de dosering op te hogen (tegen een meerprijs) of een vervolgbehandeling af te wachten. Het effect van een Botox behandeling blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar en is dus niet permanent. Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan, kan het resultaat langer aanhouden (soms tot wel 6 maanden). Om een slank gezicht te behouden moet je de behandeling herhalen.

Prijzen - Skinvestment

Het eerste injectable consult is altijd gratis.
Face slimming: vanaf €290

Bekijk onze volledige prijslijst hier

Waarom Skin and the City?

Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.
Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.

Before and after

Veelgestelde vragen

Kan ik nog wel goed kauwen als ik Botox in mijn kaakspieren heb?

Wij injecteren altijd voorzichtig en injecteren liever wat minder dan in één keer teveel. Als Botox in de kaakspieren op de juiste manier wordt toegepast, dan heb je geen last bij het kauwen van je eten.

Doet een Botox behandeling pijn?

Wij gebruiken het dunste naaldje ter wereld, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk te noemen is. Je voelt een paar kleine speldenprikjes. Mocht je er heel erg tegenop zien, dan is het mogelijk om een half uur eerder te komen en een verdovende crème te gebruiken. Dit is eigenlijk nooit nodig.

Is Botox veilig?

Botox is een uiterst veilig geneesmiddel dat valt onder de geneesmiddelenwet. Botox wordt al meer dan veertig jaar gebruikt in de medische wereld voor bijvoorbeeld neurologische aandoeningen als spierspasmen of door oogartsen om bepaalde oogspierproblemen te corrigeren. Voor cosmetische doeleinden wordt Botox al meer dan 20 jaar gebruikt. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine zoals: Azzalure, Dysport en Botox®. Bij Skin and the City maken wij gebruik van het merk Azzalure/Dysport (van de firma Galderma). Azzalure/Dysport is dierproefvrij. Skin and the City koopt alleen Botox in via de officiële kanalen en waarborgt de kwaliteit van het product aan de hand van strikte protocollen.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend na een behandeling van de kaakspieren met Botox?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Complicaties komen zelden voor. Wij spreken van een complicatie indien een spier overmatig of onbedoeld wordt behandeld. Je zult geen verschil ervaren in het dagelijkse eten of kauwen. Als je echter taai voedsel eet, dan kun je tegen het einde van de maaltijd lichte spiervermoeidheid voelen. Spiervermoeidheid is een normaal gevoel, zelfs zonder enige behandeling van de spieren als je overmatig kauwt. Met Botox in de spieren voel je die vermoeidheid wat sneller. Een afhangende mondhoek of een veranderde lach komt zeer zelden voor. Er bestaat helaas geen middel waardoor wij de Botox sneller kunnen laten afbreken. Gelukkig werkt Botox tijdelijk en zijn alle complicaties dus ook tijdelijk van aard en omkeerbaar. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem altijd contact op met Skin and the City indien u zich zorgen maakt.

Ik zie weinig effect. Moet ik niet meer Botox hebben?

Om complicaties te voorkomen injecteren wij altijd voorzichtig en liever wat minder dan in 1x teveel. Het optimale effect wordt soms pas bereikt na 2-3 behandelingen. Dit is afhankelijk van de sterkte van de spier en de mate van klemmen/knarsen.

Mag ik sporten na mijn Botox behandeling?

Wij adviseren om 24 uur niet te sporten na een Botox behandeling. De kans op spreiden van de Botox naar omliggende spieren is erg klein, maar wij adviseren toch om dit risico niet te nemen.

Mag ik Botox als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je Botox prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Klanten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. En ook al mag iemand vanaf zijn 18de behandeld worden met Botox, dan heeft het alsnog niet onze voorkeur om iemand voor zijn 21ste jaar te behandelen middels Botox. Dit is uiteraard anders bij een medische indicatie als overmatig zweten, migraine een gummysmile of tandenknarsen. Een preventieve rimpel behandeling middels Botox heeft vele voordelen, maar te vroeg beginnen is niet nodig. Vanaf 18 jaar kun je dus altijd langskomen voor een vrijblijvend consult. Wij maken graag een realistisch behandelplan.

Kan ik de kans op blauwe plekken verminderen voordat ik een behandeling onderga?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Kan het dat mijn Botox te snel is uitgewerkt?

Het effect van Botox blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar (ook afhankelijk van welke zone is behandeld). Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan, zal het resultaat langer aanhouden (soms tot wel 6 maanden). 
De duur van het resultaat van Botox kan variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om te begrijpen dat individuele factoren, zoals stofwisseling, spieractiviteit en levensstijl, invloed kunnen hebben op hoelang het effect van de behandeling aanhoudt.

Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?

Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox behandeling en €100 euro voor een filler behandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?

Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.

Kan ik betalen met een creditcard?

Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Hebben jullie wel eens een kortingsactie?

Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om
1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld
2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt.
Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels.
Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl

Ik ben niet tevreden over het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 2-3 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.