Overmatig zweten

Wat betekent overmatig zweten?

Iedereen zweet in meer of mindere mate. Het is ook normaal en goed voor je lichaam om te zweten. Zweet reguleert namelijk jouw lichaamstemperatuur. Als het buiten heel warm is of als je aan het sporten bent, dan koel je af doordat de zweetdruppels op je huid verdampen. Mensen die last hebben van hyperhidrose (overmatig zweten, overmatig transpireren) kunnen al gaan zweten zonder dat het warm is of zonder dat ze gesport hebben. Overmatig zweten kan sterk verminderd worden met een botox behandeling.

Prijs

vanaf €495


Behandeltijd

30 min


Controle

2-4 weken


Effect

3-5 maanden

Wat is de oorzaak?

Hyperhidrose kun je indelen in 2 groepen: primaire hyperhidrose en secundaire hyperhidrose.

Bij primaire hyperhidrosis is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak bekend. Deze vorm treft meestal de oksels, handen, en/of voeten (focale hyperhidrosis). Primaire hyperhidrose treedt op wanneer er teveel prikkels worden doorgegeven naar de zenuwen die de zweetklieren aansporen tot zweetproductie. Deze prikkel wordt doorgegeven terwijl er bijvoorbeeld niet wordt gesport of als het niet heel erg warm is. Bij vrijwel alle gevallen van hyperhidrosis (meer dan 90%) gaat het om de primaire vorm. Hyperhidrosis is voor een deel erfelijk bepaald. Het zit vaak in de familie (30-50%).

Secundaire hyperhidrose treedt op wanneer overmatig zweten verband houdt met een onderliggende medische aandoening zoals diabetes, menopauze, schildklierproblemen of het gebruik van bepaalde medicatie. Iemand kan dan over het hele lichaam teveel zweten
Skin and the City behandeld alleen de primaire vorm waarbij er sprake is van plaatselijk overmatig zweten.

Waarom zou je overmatig zweten willen behandelen?

Overmatig zweten kan leiden tot gênante zweetvlekken op kleding, zweterige handpalmen en een onaangename geur. Hyperhidrose (overmatig zweten/overmatig transpireren) wordt ook wel de “stille handicap” genoemd, omdat het behoorlijk invaliderend kan zijn.
Als dit probleem jouw dagelijkse- en sociale activiteiten of persoonlijke relaties negatief beinvloedt, dan kan een Botox (Botuline Toxine) behandeling bij dokter Visscher een uitkomst bieden.

De behandeling

Een uitgebreide uitleg over onze werkwijze kun je hier vinden.
Een Botox behandeling voor overmatig zweten duurt ongeveer 30 minuten. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en wordt er een raster getekend op de plekken waar er een prikje gezet gaat
worden. Iedereen is uniek en de dosering voor Botox wordt individueel bepaald. Wij injecteren de Botox met een ultradun naaldje. De meeste mensen ervaren de injecties als een speldenprikje of een lichte branderigheid.

Na de behandeling

Meteen na de behandeling is er nog weinig te zien. Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Je kunt gerust douchen. Je mag 24 uur niet sporten/naar de sauna en het behandelde gebied mag niet gemasseerd worden. Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) behandeling in dit gebied ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Het gebruik van paracetamol of Ibuprofen na de behandeling kan geen kwaad. Een Botox behandeling wordt met recht een “lunchtime treatment” genoemd. Het kan tot 2 weken duren voordat de Botox is ingewerkt.

Het effect

Botox blokkeert de zenuwuiteinden van de zweetklieren. Hierdoor kunnen de zenuwen geen zweet meer produceren. Na de behandeling duurt het vaak een paar dagen voordat het effect merkbaar wordt. Het kan tot 2 weken duren voordat het optimale effect behaald is. Het effect blijft gemiddeld 3-5 maanden merkbaar en is dus niet permanent. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. Indien het effect bij de standaarddosering niet toereikend is, dan kan tegen een meerprijs de dosering opgehoogd worden (binnen 4 weken na de initiële behandeling).

Prijzen - Skinvestment

Het eerste injectable consult is altijd gratis.

Overmatig zweten oksels (Hyperhidrose): vanaf €495

Bekijk onze volledige prijslijst hier.

Waarom Skin and the City?

Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.
Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.

Before and after

Veelgestelde vragen

Hoeveel Botox heb ik nodig voor een behandeling?

Iedereen is uniek en de dosering voor Botox wordt individueel bepaald. Hoe meer je zweet, hoe meer Botox er nodig kan zijn. Wij starten altijd met een standaarddosering. Indien na 2 weken blijkt dat dit niet voldoende is, dan kunnen wij de dosering ophogen tegen een meerprijs.

Ga ik nu meer zweten op andere plekken als ik niet meer kan zweten onder mijn oksels?
Nee, dit komt bijna niet voor. Er zijn gevallen bekend waarbij mensen die behandeld zijn met Botox ervaren dat de zweetproductie elders toeneemt (compensatoir zweten), maar dit is erg zeldzaam en van voorbijgaande aard.
Helpt Botox onder de oksels ook tegen stinkend zweet of een onaangename zweetgeur?

Botox kan een deel van de geur doen verminderen of stoppen. Als je zweet, vermengt het natte zweet zich met bacteriën die op de huid worden aangetroffen. Wanneer de zweet opdroogt, kan er een vervelende geur uit het gebied komen. Omdat Botox de eccriene zweetklieren (de klieren die zweet produceren) kan uitschakelen, kan het vieze geuren verminderen die worden veroorzaakt door zweet wanneer het in wisselwerking staat met natuurlijke bacteriën op het huidoppervlak. Niet alle zweetklieren worden uitgeschakeld door Botox. Het is niet mogelijk om de apocriene klieren, klieren die bijdragen aan lichaamsgeur te blokkeren. Wij adviseren dus alsnog een deodorant te gebruiken.

Doet een Botox behandeling pijn?
Wij gebruiken het dunste naaldje ter wereld, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk te noemen is. Je voelt een paar kleine speldenprikjes. Mocht je er heel erg tegenop zien, dan is het mogelijk om een half uur eerder te komen en een verdovende crème te gebruiken. Dit is eigenlijk nooit nodig.
Is Botox veilig?

Botox is een uiterst veilig geneesmiddel dat valt onder de geneesmiddelenwet. Botox wordt al meer dan veertig jaar gebruikt in de medische wereld voor bijvoorbeeld neurologische aandoeningen als spierspasmen of door oogartsen om bepaalde oogspierproblemen te corrigeren. Voor cosmetische doeleinden wordt Botox al meer dan 20 jaar gebruikt. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine zoals: Azzalure, Dysport en Botox®. Bij Skin and the City maken wij gebruik van het merk Azzalure/Dysport (van de firma Galderma). Azzalure/Dysport is dierproefvrij. Skin and the City koopt alleen Botox in via de officiële kanalen en waarborgt de kwaliteit van het product aan de hand van strikte protocollen.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Complicaties komen zelden voor. Gelukkig werkt Botox tijdelijk en zijn alle complicaties dus ook tijdelijk van aard en omkeerbaar. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem bij zorgen altijd contact met de arts op.

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Klanten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. En ook al mag iemand vanaf zijn 18de behandeld worden met Botox, dan heeft het alsnog niet onze voorkeur om iemand voor zijn 21ste jaar te behandelen middels Botox. Dit is uiteraard anders bij een medische indicatie als overmatig zweten, migraine een gummysmile of tandenknarsen. Een preventieve rimpel behandeling middels Botox heeft vele voordelen, maar te vroeg beginnen is niet nodig. Vanaf 18 jaar kun je dus altijd langskomen voor een vrijblijvend consult. Wij maken graag een realistisch behandelplan.

Mag ik sporten na mijn Botox behandeling?

Wij adviseren om 24 uur niet te sporten na een Botox behandeling. De kans op spreiden van de Botox naar omliggende spieren is erg klein, maar wij adviseren toch om dit risico niet te nemen.

Mag ik Botox als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je Botox prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Kan ik de kans op blauwe plekken verminderen voordat ik een behandeling onderga?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Kan het dat mijn Botox te snel is uitgewerkt?
Over het algemeen houdt het effect van Botox gemiddeld 3-5 maanden aan.
De duur van het effect kan variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om te begrijpen dat individuele factoren, zoals stofwisseling, spieractiviteit en levensstijl, invloed kunnen hebben op hoelang het effect van de behandeling aanhoudt.
Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?

Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox behandeling en €100 euro voor een filler behandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.

Kan ik betalen met een creditcard?

Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?

Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.

Hebben jullie wel eens een kortingsactie?

Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om
1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld
2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt.
Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels.
Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl

Ik ben niet tevreden met het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 2-3 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.