Liplijntjes

Wat zijn liplijntjes?

Rokerslijntjes, rokersrimpels of de barcode zijn allemaal benamingen voor de lijntjes rondom de mond en dan met name de bovenlip.
Ze kunnen ontstaan zoals de naam al doet vermoeden door het roken van sigaretten, maar ook niet-rokers kunnen er helaas last van krijgen.
Zowel fillers, skinboosters als Botox kunnen worden ingezet worden om deze rimpels te verzachten.

Prijs

Vanaf €325


Behandeltijd

30 min


Meteen resultaat


Effect

9-12 maanden

Oorzaken

Fijne lijntjes ontstaan voornamelijk door veroudering. Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen en elastine af. De huid verliest hierdoor haar elasticiteit en veerkracht. De huidstructuur verandert, waardoor er fijne lijntjes en rimpels zichtbaar worden. De huid vouwt zich letterlijk op. De rimpels worden deels veroorzaakt door beweging van de m.orbicularis oris (de spier rond de mond). Soms zijn de lijntjes op de bovenlip al zo diep geworden, dat het eigenlijk kleine littekentjes zijn geworden.
Blootstelling aan de zon en roken versnellen het verouderingsproces. Deze gewoontes versnellen namelijk de afname van collageen.
Maar ook genetica, hormonale veranderingen (bijvoorbeeld de overgang) en een medische aandoening (immuunstoornis, huidproblemen) kunnen bijdragen aan het krijgen van fijne lijntjes.
Nee, we kunnen het verouderingsproces niet stoppen, maar we kunnen het proces wel vertragen door op tijd te beginnen met een skinbooster behandeling of Botox behandeling. Bestaande lijntjes kunnen we minder zichtbaar maken met een filler.

Waarom liplijntjes behandelen?

Volle lippen zijn een teken van jeugdigheid en sensualiteit. Door de lijnen rond de mond kun je er ouder uitzien dan dat je je voelt. Ook associëren we de lijntjes rond de mond met een verbeten gezichtsuitdrukking. Zelfs het aanbrengen van lippenstift kan bemoeilijkt worden door de rimpels rond de lippen. Veel vrouwen kiezen er dan maar voor om geen lippenstift meer te gebruiken.
Wil jij wat aan deze lijntjes doen, neem dan contact op met onze kliniek. Hoe eerder je begint met het behandelen van deze lijntjes, hoe natuurlijker het resultaat zal zijn.

De behandeling

Een uitgebreide uitleg over onze werkwijze kun je hier vinden.
De procedure verschilt van cliënt tot cliënt en is afhankelijk van de mate van huidverslapping, de hoeveelheid volumeverlies en de gewenste resultaten. Wij bespreken jouw wensen en maken een behandelplan op maat. “A natural metropolitan look” blijft hierbij ons uitgangspunt.
Een behandeling met fillers van de liplijntjes duurt ongeveer 30 minuten. Meestal worden de fillers met een dun naaldje geïnjecteerd. Dokter Visscher gebruikt bij het behandelen van dit gebied vaak de fern-pattern techniek van Tom van Eijk. Bij deze methode wordt hyaluronzuur oppervlakkig in de huid gespoten waardoor de huid vooral wordt verstevigd in plaats van opgevuld. Een overvulde bovenlip is in onze ogen namelijk lelijker dan de rimpel zelf en moet hoe dan ook voorkomen zien te worden.
Het behandelen van fijne lijntjes rondom de mond kan gevoelig zijn, daarom gebruiken wij van tevoren een tandartsverdoving of een verdovende crème.

Na de behandeling

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken. De geïnjecteerde gebieden worden na de behandeling gemasseerd voor een mooie weefselintegratie van de filler. Je mag 24 uur niet sporten (bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken) en 1-2 weken niet naar de sauna. Vier uur na de behandeling zou je weer make-up kunnen gebruiken, maar wij adviseren meestal op de de dag van de behandeling geen make-up aan te brengen vanwege infectiegevaar. Je kunt gerust douchen en zonder al teveel druk je gezicht reinigen. Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Ook adviseren wij het gebied niet zelf te masseren op de dag van de behandeling en niet teveel aan te raken.

Het effect

Na een behandeling met fillers rond de mond zie je gelijk al resultaat, maar dit is niet het daadwerkelijke resultaat. Het gebied rond de lippen kan gezwollen zijn, wat asymmetrie vertonen en er kunnen blauwe plekjes zichtbaar zijn. Deze kunnen tijdens de behandeling ontstaan of worden pas in de avond zichtbaar. De meeste zwelling en ongemakken trekken binnen enkele dagen weer weg. Het uiteindelijke resultaat laat meestal 2 weken op zich wachten.
Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Er worden ook na-foto’s gemaakt. Did you get that natural metropolitan look?
Één van de grote voordelen van fillers is dat de effecten langdurig, maar niet permanent zijn.
Dit maakt het een veilige behandeling. Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door
het lichaam afgebroken. Elk gezicht is anders en resultaten kunnen dan ook variëren van persoon tot persoon. Het effect blijft gemiddeld 9-12 maanden zichtbaar. Naarmate je een behandeling vaker hebt ondergaan, blijft het resultaat langer bestaan. Het moment om terug te komen voor een onderhoudsbehandeling is afhankelijk van de patiënt en de gewenste resultaten.
Doordat een deel van de rimpels ook veroorzaakt kan worden door de spieren rond de mond, kan een Botox behandeling van liplijntjes ook zinvol zijn. Lees er hier meer over.

Prijzen - Skinvestment

Het eerste injectable consult is altijd gratis.
De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en verschilt dus van persoon tot persoon. Dokter Visscher maakt altijd een behandelplan op maat aan de hand van jouw wensen. Je krijgt vaak natuurlijkere resultaten als je het gezicht als één geheel gaat behandelen. Om je toch een beetje een indicatie te kunnen geven van het aantal ml, is het behandelen van liplijntjes al mogelijk vanaf 0.5-2ml.

0.5ml: €295
1ml: €425
2ml: €775
3ml: €1100
4ml: €1350

Bekijk onze volledige prijslijst hier

Waarom Skin and the City?

Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.
Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.

Afspraak maken

Wil je graag meer informatie? Heb je een vraag? Of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Het inboeken van een afspraak gaat het makkelijkst via onze online tool.
Liever mailen of bellen? Neem een kijkje op onze contactpagina.

Before and after

Veelgestelde vragen

Ik ben bang dat ik een “dakje” krijg bij mijn bovenlip. Kan dat voorkomen worden?

Wij behandelen de fijne lijntjes op een hele subtiele manier. Wij accepteren liever dat er nog wat rimpeltjes blijven zitten, dan dat er een onnatuurlijk resultaat ontstaat. 

Gaan alle lijntjes rond de mond weg als ik mij laat behandelen?

Het is erg lastig om alle lijntjes weg te krijgen met behulp van injecties. Wij accepteren liever dat er nog wat rimpeltjes blijven zitten, dan dat er een onnatuurlijk resultaat ontstaat. De kracht van het behandelen van deze rimpels zit hem in het herhalen van de behandeling (kleine beetjes filler). Nog beter is om de huid preventief te behandelen met skinboosters en Botox, zodat deze lijntjes er niet in komen te staan. 

Heb ik Botox of fillers nodig?

Dat is afhankelijk van de indicatie die behandeld moet worden. Soms gebruik je Botox, soms fillers, soms allebei. Botox is een spierontspanner en werkt goed tegen dynamische rimpels (rimpels die ontstaan door mimiek). Een filler wordt gebruikt om rimpels op te vullen, volume toe te voegen of strakkere contouren te maken. Bespreek jouw wensen met dokter Visscher en zij maakt graag een behandelplan met Botox, fillers, of allebei.

Gebruiken jullie ook Botox voor het behandelen van liplijntjes?

Ja, Botox kan ook ingezet worden om de lijntjes rond de mond te verminderen. Door de Botox kun je minder sterk tuiten en persen met de lippen, zodat de huid minder goed kan plooien. Rimpels zullen dan minder snel ontstaan. 

Ben ik nog wel toonbaar na een filler behandeling rond de mond?

Omdat het gebied rond de mond/lippen na de behandeling behoorlijk gezwollen kan zijn, is het verstandig om enkele dagen na de behandeling geen belangrijke afspraken in te plannen. Na enkele dagen zijn de meeste blauwe plekjes en de zwelling weer weg.

Ik heb bij verschillende klinieken een filler behandeling ondergaan. Is dit een probleem?

Wij streven bij Skin and the City naar natuurlijke resultaten. Indien je eerder behandelingen hebt gehad en de filler is op de juiste en correcte manier geïnjecteerd, dan is dit geen probleem. Is de filler niet correct geplaatst, dan kunnen wij samen overleggen de filler op te lossen alvorens een nieuwe behandeling in te plannen. Op het moment dat je ervoor kiest om de filler niet op te lossen bij een incorrect geplaatste filler, dan behouden wij het recht om jou niet te behandelen. Vanuit onze filosofie gaat onze voorkeur ernaar uit om een langdurige relatie op te bouwen, waarbij één behandelaar het overzicht houdt. Steeds wisselen van kliniek of behandelaar draagt niet bij aan een duurzame relatie en het wordt dan ook steeds lastiger om natuurlijke resultaten na te streven.

Doet een filler behandeling van de liplijntjes pijn?

Meestal worden fillers met een dun naaldje geïnjecteerd, waardoor eventuele pijn tot een minimum wordt beperkt. Soms gebruiken wij een canule (een stompe naald) om de kans op blauwe plekken/complicaties te verminderen. Over het algemeen worden de behandelingen niet als pijnlijk ervaren. Wil je graag een verdovende crème, bespreek dit dan vooraf met dokter Visscher. Soms maken wij gebruik van een tandartsverdoving.

Zijn fillers veilig?

Bij Skin and the City werken wij alleen met A-merk fillers. Het meest gebruikte merk in de kliniek is van het merk Restylane. De fillers die wij gebruiken zijn gemaakt van hyaluronzuur en kunnen opgelost worden met hyaluronidase (een medicijn) mocht er zich onverhoopt toch een complicatie voordoen. Dit maakt de behandeling nog een stukje veiliger. Bovendien volgt dokter Visscher vele nascholingen en is cosmetisch arts KNMG, waardoor de behandeling op een zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd.

Zien fillers er niet heel nep uit?

Skin and the City staat voor “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met fillers en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt. Wij maken een behandelplan op maat en kunnen met onze technieken op een hele natuurlijke en subtiele manier behandelen.

Ik heb een permanente filler in mijn gezicht, mag ik nog behandeld worden?

Bij Skin and the City behandelen wij bij voorkeur geen patiënten met een permanente filler in het gezicht om onnodig risico te vermijden. Het is erg belangrijk dat u onze medische vragenlijst naar waarheid invult.

Is het resultaat blijvend?

Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door het lichaam afgebroken. Elk gezicht is anders en resultaten zijn o.a afhankelijk van het huidtype van de persoon, het type filler, het behandelde gebied, de levensstijl, roken, de huidconditie en de ervaring van de arts. Het resultaat van fillers blijft meestal tussen de 9-12 maanden zichtbaar.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend na een filler behandeling van de liplijntjes?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken. Kleine bobbeltjes van hyaluronzuurfillers komen weinig voor, maar als deze ontstaan, dan kunnen ze opgelost worden met het medicijn Hyaluronidase. Zoals bij elke medische behandeling zijn er wel risico’s waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende problemen zijn niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. In zeer zeldzame gevallen kan er sprake zijn van een allergische reactie of infectie (minder dan 0.1%). Ook kan in zeer uitzonderlijke gevallen een filler de doorstroming van een bloedvat belemmeren. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem bij zorgen altijd contact met de arts op.

Krijg ik bobbeltjes van de filler op mijn bovenlip?

Indien er teveel filler te oppervlakkig wordt geïnjecteerd, dan kan dit zichtbaar worden. Dokter Visscher houdt hier altijd rekening mee en spuit liever te weinig in dan teveel. In het geval van een storend bobbeltje kan deze weggemasseerd of opgelost worden met Hyason.

Als mijn fillers na een tijdje weer door mijn lichaam wordt afgebroken, krijg ik dan niet plots meer rimpels dan ik had?

Nee, je hoeft er zeker niet bang voor te zijn dat je ineens meer rimpels krijgt als je stopt met het gebruiken van fillers. We hebben de tijd als het ware even stil gezet en de normale huidveroudering gaat gewoon verder waar deze gebleven was. Door het gebruik van fillers hebben we het volumeverlies hersteld en rimpels minder diep gemaakt. Gebruik je dus geen fillers meer, dan zullen de rimpels weer dieper worden en het volume in het gezicht weer afnemen als gevolg van het normale ouderdomsproces.

Kan ik iets doen om blauwe plekken te voorkomen?

Wij adviseren jou om een paar dagen voor jouw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij je die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Mag ik sporten na de behandeling?

Ga niet sporten op de dag van de behandeling. In principe is het mogelijk de volgende dag weer te sporten, afhankelijk van de mate van zwelling/beurse plekken. Bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken. Heb je specifieke vragen met betrekking tot het sporten, stel deze vragen dan tijdens het consult.

Mag ik een filler behandeling als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Cliënten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak. Het overhandigen van een ID is verplicht.

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?
Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.
Kan ik betalen met een creditcard?
Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.
Hebben jullie wel eens een kortingsactie?
Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om 1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld 2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt. Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels. Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl
Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?
Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox afspraak en €100 euro voor een filler/spataderbehandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.
Ik ben niet tevreden over het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Een enkele keer kan het voorkomen dat er sprake is van een onregelmatigheid of asymmetrie. Dit kan van een aantal factoren afhankelijk zijn. Zo kan de filler niet optimaal geplaatst zijn, kan er sprake zijn van migratie van de filler, kan een filler die door een andere kliniek geplaatst is problemen geven en soms werkt jou eigen anatomie niet mee voor een perfecte symmetrie. De arts zal het behandelde gebied beoordelen en een behandelplan maken. Of, en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is en de oorzaak die de correctie noodzakelijk maakt. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.