Fillers

Leuk! Je bent je aan het inlezen over filler behandelingen. Je wilt er graag goed uitzien zonder drastische of dramatische veranderingen. No worries, we got this covered. Fillers zijn een populaire keuze, omdat je met een weinig ingrijpende behandeling de tekenen van ouderdom kunt corrigeren of kunt voorkomen.

Het is een misvatting dat je er met fillers altijd opgespoten uitziet. Een filler behandeling is iets heel anders dan een Botox behandeling en ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Fillers worden gebruikt om volume te herstellen in het gezicht, mooie contouren te creëren of om fijne lijntjes/rimpels te behandelen. In onze kliniek gebruiken wij hiervoor alleen maar A-merk producten, want veiligheid staat voorop.

Skin and the City for “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met fillers en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt.

Wat zijn fillers?
Naarmate we ouder worden begint de huid te verslappen en wordt deze minder stevig en elastisch. Een filler is een injectable die in de huid geïnjecteerd kan worden. Fillers herstellen het volume in het gezicht waardoor lijntjes, rimpels en plooien weer verminderen. Er zijn verschillende soorten fillers op de markt waaronder hyaluronzuur fillers, poly-l-melkzuur (Sculptra) of calciumhydroxyapatiet (Radiesse). Sommige soorten fillers bieden resultaten op korte termijn, terwijl de effecten van andere fillers langer op zich laat wachten, maar soms wel meerdere jaren kunnen aanhouden. Bij Skin and the City werken wij met de eerste twee genoemde fillers.
Hyaluronzuur fillers worden veruit het meeste gebruikt en wij zullen ons bij de uitleg op deze pagina beperken tot hyaluronzuurfillers. Wilt je meer informatie over Sculptra? Klik dan hier.
Hyaluronzuur fillers
Hyaluronzuur (moeilijk om uit te spreken hè?) komt van nature voor in de huid en kan tot wel 1000x zijn gewicht aan vocht aantrekken én vasthouden. Dat klinkt goed dachten de mensen in het lab, want zij hebben het hyaluronzuur perfect nagemaakt. We zijn dus niet meer alleen afhankelijk van de hoeveelheid hyaluronzuur die moedernatuur ons cadeau heeft gedaan. Dit nagemaakte hyaluronzuur noemen wij een synthetisch hyaluronzuur oftewel een filler. Deze gel-achtige substantie maken ze in verschillende diktes en met verschillende eigenschappen. Nadat een filler is geïnjecteerd zal deze mooi in het weefsel integreren. Als cosmetisch arts KNMG kan ik een prachtige en natuurlijke look creëren door voor de juiste indicatie het juiste product te selecteren.
Hyaluronzuur fillers zijn tijdelijke fillers. Zij worden na verloop van tijd vanzelf door het lichaam afgebroken. Dit maakt hyaluronzuur fillers een hele veilige filler.
Toepassingen
Fillers werden in eerste instantie vooral gebruikt om plooien (bijvoorbeeld de neuslippenplooi), rimpels en lijntjes in het gezicht te behandelen. Het werd ingezet als anti-aging methode. Fillers worden tegenwoordig ook gebruikt om contouren te versterken of te verbeteren, zoals het creëren van scherpere jukbeenderen, een meer gedefinieerde kaaklijn of volumineuze lippen. Fillers kunnen ook op andere delen van het lichaam gebruikt worden, zoals de hals, het decolleté of de handen.
Er zijn veel verschillende toepassingen voor het gebruik van fillers. Klik in het overzicht hieronder om meer te weten te komen over de verschillende soorten behandelingen.
Resultaat
Na de behandeling met fillers zie je gelijk al resultaat! Er is meestal wel sprake van enige zwelling, lichte asymmetrie, roodheid en misschien wat blauwe plekjes. Het uiteindelijke resultaat laat dus meestal 2-4 weken op zich wachten en wordt steeds mooier. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Er worden ook na-foto’s gemaakt. Did you get that natural metropolitan look?
Één van de grote voordelen van fillers is dat de effecten langdurig, maar niet permanent zijn. Dit maakt het een veilige behandeling. Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door het lichaam afgebroken.
Elk gezicht is anders en resultaten zijn o.a afhankelijk van het huidtype van de persoon, het type filler, het behandelde gebied, de levensstijl, roken, de huidconditie en de ervaring van de arts.
Het resultaat van fillers blijft meestal tussen de 9-12 maanden zichtbaar. Het moment om terug te komen voor een onderhoudsbehandeling is afhankelijk van de patiënt en de gewenste resultaten.
Prijzen - skinvestment
Het eerste injectable consult is altijd gratis.
De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en verschilt dus per persoon. Dokter Visscher maakt altijd een behandelplan op maat aan de hand van jouw wensen. Je krijgt vaak natuurlijke resultaten doordat je het gezicht als één geheel gaat behandelen.

Bekijk onze volledige prijslijst hier.

Afspraak
Wil je graag meer informatie? Heb je een vraag? Of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Het inboeken van een afspraak gaat het makkelijkst via onze online tool.
Liever mailen of bellen? Neem een kijkje op onze contactpagina.
Waarom Skin and the City?
Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.
Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.

So, let’s relax
And book an appointment

Je bent hartstikke welkom voor een gratis consult bij dokter Visscher. Ontspannen begint bij ons al in onze Bohemian wachtkamer met een kopje thee of koffie. Dokter Visscher heeft al jaren ervaring binnen de cosmetische geneeskunde en volgt vele malen per jaar trainingen en congressen. Zij is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Naast haar werk als cosmetisch arts is zij ook specialist in het behandelen van vaatjes (fleboloog). Precisie, secuur werken, natuurlijke resultaten en een dosis gezelligheid zijn de redenen waarom onze cliënten kiezen voor Skin and the City. So let’s relax and book your appointment.

YES JE AFSPRAAK IS GEBOEKT!
HOE VERLOOPT JOUW AFSPRAAK?

01. Gratis consult

Gratis consult inclusief een
behandelplan

02. Behandeling

Een filler behandeling duurt ongeveer 30-45 minuten.

03. Na de behandeling

Na een behandeling met fillers zie je gelijk al resultaat.

04. Resultaat beoordelen

Vier weken na de behandeling gaan wij tijdens een controle afspraak het resultaat beoordelen.
01. Gratis consult
Tijdens de intake maken wij kennis en bespreken jouw wensen. Samen doorlopen wij een vragenlijst waarbij we jouw medische achtergrond in kaart brengen. Door een gezondheidsverklaring in te vullen kunnen wij bepalen of je geschikt bent voor een behandeling. Wij analyseren het gezicht en de conditie van de huid en maken een behandelplan op maat. Niemand is hetzelfde en in onze kliniek staat een natuurlijk resultaat voorop. Less is more en soms zijn er meerdere behandelingen nodig, verspreid over een langere periode. Dokter Visscher geeft aan welke gebieden het beste behandeld kunnen worden en probeert dit af te stemmen op jouw wensen. Wij proberen altijd een zo eerlijk en reëel mogelijk advies te geven. Aan de hand van het behandelplan worden de kosten en alternatieven besproken. Nadat alle informatie besproken is, teken je een behandelovereenkomst. Hierin staat informatie over de behandeling als ook informatie over eventuele bijwerkingen/complicaties.
02. behandeling
Een filler behandeling duurt ongeveer 20-45 minuten. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en wordt het te behandelen gebied afgetekend. De filler wordt met een naald of een canule (stompe naald) geïnjecteerd. Afhankelijk van de indicatie kan er van tevoren een verdovende crème worden aangebracht of gebruikt worden gemaakt van een tandartsverdoving. De behandelingen worden goed verdragen.
03. na de behandeling
Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken. Je mag 24 uur niet sporten (bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken) en 1-2 weken niet naar de sauna. Vier uur na de behandeling zou je weer make-up kunnen gebruiken, maar wij adviseren meestal op de de dag van de behandeling geen make-up aan te brengen vanwege infectiegevaar. Je kunt gerust douchen en zonder al teveel druk je gezicht reinigen. Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Ook adviseren wij het gebied niet zelf te masseren op de dag van de behandeling en niet teveel aan te raken.
04. resultaat beoordelen
Na de behandeling met fillers zie je gelijk al resultaat! Er is meestal wel sprake van enige zwelling, lichte asymmetrie, roodheid en misschien wat blauwe plekjes. De geïnjecteerde gebieden worden na de behandeling vaak nog gemasseerd voor een mooie weefselintegratie van de filler. Het uiteindelijke resultaat laat dus meestal 2-4 weken op zich wachten. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Er worden ook na-foto’s gemaakt. Did you get that natural metropolitan look? Één van de grote voordelen van fillers is dat de effecten langdurig, maar niet permanent zijn. Dit maakt het een veilige behandeling. Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door het lichaam afgebroken. Elk gezicht is anders en resultaten zijn o.a afhankelijk van het huidtype van de persoon, het type filler, het behandelde gebied, de levensstijl, roken, de huidconditie en de ervaring van de arts. Het effect blijft gemiddeld 9-12 maanden zichtbaar. Naarmate je een behandeling vaker hebt ondergaan, blijft het resultaat langer bestaan. Het moment om terug te komen voor een onderhoudsbehandeling is afhankelijk van de patiënt en de gewenste resultaten.

Before and after

Veelgestelde vragen

Zijn fillers veilig?

Bij Skin and the City werken wij alleen met A-merk fillers. De fillers die wij gebruiken zijn gemaakt van hyaluronzuur en kunnen opgelost worden met hyaluronidase (een medicijn) mocht er zich onverhoopt toch een complicatie voordoen. Dit maakt de behandeling nog een stukje veiliger. Bovendien volgt dokter Visscher vele nascholingen waardoor de behandeling op een zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd.

Heb ik Botox of fillers nodig?

Dat is afhankelijk van de indicatie die behandeld moet worden. Soms gebruik je Botox, soms fillers, soms allebei. Botox is een spierontspanner en werkt goed tegen dynamische rimpels (rimpels die ontstaan door mimiek). Een filler wordt gebruikt om rimpels op te vullen, volume toe te voegen of strakkere contouren te maken. Bespreek jouw wensen met dokter Visscher en zij maakt graag een behandelplan met Botox, fillers, of allebei.

Doet een filler behandeling pijn?

Meestal worden fillers met een dun naaldje geïnjecteerd, waardoor eventuele pijn tot een minimum wordt beperkt. Soms gebruiken wij een canule (een stompe naald) om de kans op blauwe plekken/complicaties te verminderen. Over het algemeen worden de behandelingen niet als pijnlijk ervaren. Wil je graag een verdovende crème, bespreek dit dan vooraf met dokter Visscher. Soms maken wij gebruik van een tandartsverdoving.

Zien fillers er niet heel nep uit?

Skin and the City staat voor “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met fillers en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt. Wij maken een behandelplan op maat en kunnen met onze technieken op een hele natuurlijke en subtiele manier behandelen.

Ik heb bij verschillende klinieken een filler behandeling ondergaan. Is dit een probleem?

Wij streven bij Skin and the City naar natuurlijke resultaten. Indien u eerder behandelingen heeft gehad en de filler is op de juiste en correcte manier geïnjecteerd, dan is dit geen probleem. Is de filler niet correct geplaatst, dan kunnen wij samen overleggen de filler op te lossen alvorens een nieuwe behandeling in te plannen. Op het moment dat je ervoor kiest om de filler niet op te lossen bij een incorrect geplaatste filler, dan behouden wij het recht om jou niet te behandelen. Vanuit onze filosofie gaat onze voorkeur ernaar uit om een langdurige relatie op te bouwen, waarbij één behandelaar het overzicht houdt. Steeds wisselen van kliniek of behandelaar draagt niet bij aan een duurzame relatie en het wordt dan ook steeds lastiger om natuurlijke resultaten na te streven.

Mag ik een filler behandeling als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Mag ik sporten na de behandeling?

Ga niet sporten op de dag van de behandeling. In principe is het mogelijk de volgende dag weer te sporten, afhankelijk van de mate van zwelling/beurse plekken. Bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken. Heb je specifieke vragen met betrekking tot het sporten, stel deze vragen dan tijdens het consult.

Kan ik iets doen om blauwe plekken te voorkomen?

Wij adviseren jou om een paar dagen voor jouw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij je die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken. Kleine bobbeltjes van hyaluronzuurfillers komen weinig voor, maar als deze ontstaan, dan kunnen ze opgelost worden met het medicijn Hyaluronidase. Zoals bij elke medische behandeling zijn er wel risico’s waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende problemen zijn niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. In zeer zeldzame gevallen kan er sprake zijn van een allergische reactie of infectie (minder dan 0.1%). Ook kan in zeer uitzonderlijke gevallen een filler de doorstroming van een bloedvat belemmeren. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem bij zorgen altijd contact met de arts op.

Is het resultaat blijvend?

Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door het lichaam afgebroken. Elk gezicht is anders en resultaten zijn o.a afhankelijk van het huidtype van de persoon, het type filler, het behandelde gebied, de levensstijl, roken, de huidconditie en de ervaring van de arts. Het resultaat van fillers blijft meestal tussen de 9-12 maanden zichtbaar.

Ik heb een permanente filler in mijn gezicht, mag ik nog behandeld worden?

Bij Skin and the City behandelen wij bij voorkeur geen patiënten met een permanente filler in het gezicht om onnodig risico te vermijden. Het is erg belangrijk dat u onze medische vragenlijst naar waarheid invult.

Als mijn fillers na een tijdje weer door mijn lichaam wordt afgebroken, krijg ik dan niet plots meer rimpels dan ik had?

Nee, je hoeft er zeker niet bang voor te zijn dat je ineens meer rimpels krijgt als je stopt met het gebruiken van fillers. We hebben de tijd als het ware even stil gezet en de normale huidveroudering gaat gewoon verder waar deze gebleven was. Door het gebruik van fillers hebben we het volumeverlies hersteld en rimpels minder diep gemaakt. Gebruik je dus geen fillers meer, dan zullen de rimpels weer dieper worden en het volume in het gezicht weer afnemen als gevolg van het normale ouderdomsproces. 

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Cliënten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak. Het overhandigen van een ID is verplicht. 

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Kan ik betalen met een creditcard?
Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.
Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?
Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.
Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?
Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox afspraak en €100 euro voor een filler/spataderbehandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.
Hebben jullie wel eens een kortingsactie?
Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om 1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld 2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt. Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels. Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl
Ik ben niet tevreden over het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Een enkele keer kan het voorkomen dat er sprake is van een onregelmatigheid of asymmetrie. Dit kan van een aantal factoren afhankelijk zijn. Zo kan de filler niet optimaal geplaatst zijn, kan er sprake zijn van migratie van de filler, kan een filler die door een andere kliniek geplaatst is problemen geven en soms werkt jou eigen anatomie niet mee voor een perfecte symmetrie. De arts zal het behandelde gebied beoordelen en een behandelplan maken. Of, en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is en de oorzaak die de correctie noodzakelijk maakt. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.