Lippen

Wat zijn lipfillers?

Met lipfillers kun je het volume van de lippen herstellen, de lippen vergroten, een eventuele asymmetrie corrigeren of zorgen voor een betere hydratatie van de lippen. De mogelijkheden met lipfillers zijn zeer divers. Dokter Visscher maakt een behandelplan die is afgestemd op jouw eigen situatie en wensen. Skin and the City staat voor natuurlijke lippen zonder “duckface” effect.

Prijs

Vanaf €425


Behandeltijd

30 min


Meteen resultaat


Effect

6-12 maanden

Oorzaak

Uiteraard speelt genetica een rol. Zijn je ouders niet gezegend met volumineuze lippen, dan is de kans groot dat jij ze ook niet krijgt. Dit is dan in de aanleg al bepaald.
Naarmate we ouder worden, worden de spieren rond de mond dunner en neemt het collageen en elastine af. Veelvuldige blootstelling aan de zon en roken zijn ook niet bevorderlijk voor het volume in de lippen. Vrouwen die last hebben van hormonale veranderingen (bijvoorbeeld de overgang) merken ook dat de lippen steeds dunner worden. Soms kan het dunner worden van de lippen veroorzaakt worden door een medische aandoening (afwijking of defect, immuunstoornis, huidproblemen).

Waarom lippen behandelen?

Volle lippen zijn in de mode. Angelina Jolie, Kylie Jenner, Kim Kardashian en Meghan Markle staan bijvoorbeeld bekend om hun voluptueuze lippen en veel vrouwen zien daarin een voorbeeld. Er is ook een grote groep vrouwen die wel graag iets vollere lippen zou willen hebben, maar juist bang zijn voor opgespoten Kylie Jenner lippen.
Een lipfiller behandeling kan om uiteenlopende redenen gewenst zijn. Dit kan variëren van jongvolwassenen die niet tevreden zijn met hun van nature dunne lippen tot oudere patiënten die een geleidelijk dunner wordende lip als gevolg van ouderdom onprettig vinden. Maar ook het behandelen van ongelijke, asymmetrische, of droge lippen behoort tot de mogelijkheden.
Aan de hand van jouw wensen maakt dokter Visscher een behandelplan op maat.

De behandeling

Een uitgebreide uitleg over onze werkwijze kun je hier vinden.
De procedure verschilt van cliënt tot cliënt en is afhankelijk van de anatomie, de hoeveelheid volumeverlies en de gewenste resultaten. Wij bespreken jouw wensen en maken een behandelplan op maat. “A natural metropolitan look” blijft hierbij ons uitgangspunt.
Een behandeling met fillers van de lippen duurt ongeveer 30 minuten.
Meestal worden de fillers met een dun naaldje geïnjecteerd. Soms gebruiken wij een canule (een stompe naald) om de kans op blauwe plekken/complicaties te verminderen. Wij gebruiken voor het verdoven van de lippen een tandartsverdoving of een verdovende crème.

Na de behandeling

De lippen worden na de behandeling gemasseerd voor een mooie weefselintegratie van de filler.
Je mag 24 uur niet sporten (bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken) en 2 weken niet naar de sauna. Vier uur na de behandeling zou je weer make-up kunnen gebruiken, maar wij adviseren meestal op de de dag van de behandeling geen make-up aan te brengen vanwege infectiegevaar. Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Ook adviseren wij het gebied niet zelf te masseren op de dag van de behandeling en niet teveel aan te raken. Vanaf een dag of 3 zijn de lippen minder gevoelig en adviseren wij juist wel om de lippen te masseren om het ontstaan van bobbeltjes te voorkomen.

Het effect

Na een behandeling met lipfillers zie je gelijk al resultaat, maar dit is niet het daadwerkelijke resultaat. De lippen zijn gezwollen, kunnen wat asymmetrie vertonen en er kunnen blauwe plekjes zichtbaar zijn. Deze kunnen tijdens de behandeling ontstaan of worden pas in de avond zichtbaar.
De meeste zwelling en ongemakken trekken binnen enkele dagen weer weg. Het uiteindelijke resultaat laat meestal 2 weken op zich wachten.
Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Er worden ook na-foto’s gemaakt. Did you get that natural metropolitan look?
Één van de grote voordelen van fillers is dat de effecten langdurig, maar niet permanent zijn.
Dit maakt het een veilige behandeling. Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door
het lichaam afgebroken. Elk gezicht is anders en resultaten kunnen dan ook variëren van persoon tot persoon. Het effect blijft gemiddeld 6-12 maanden zichtbaar. Naarmate je een behandeling vaker hebt ondergaan, blijft het resultaat langer bestaan. Het moment om terug te komen voor een onderhoudsbehandeling is afhankelijk van de patiënt en de gewenste resultaten.

Prijzen - Skinvestment

Het eerste injectable consult is altijd gratis.
De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en verschilt dus van persoon tot persoon. Dokter Visscher maakt altijd een behandelplan op maat aan de hand van jouw wensen. Voor de lippen gebruiken wij maximaal 1ml per behandeling. Wil je de lippen echt wat groter hebben, dan bouwen wij de lippen op met meerdere behandelingen, verdeeld over een langere periode.

0.5ml: €325
1ml: €425
2ml: €775
3ml: €1100
4ml: €1350

Waarom Skin and the City?

Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.
Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.

Afspraak maken

Wil je graag meer informatie? Heb je een vraag? Of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Het inboeken van een afspraak gaat het makkelijkst via onze online tool.
Liever mailen of bellen? Neem een kijkje op onze contactpagina.

Before and after

Veelgestelde vragen

Behandelen jullie ook met de Russian Method techniek?

 Russian lips, lip tenting of lip fencing zijn verschillende benamingen voor een behandeltechniek om de lippen op te vullen door middel van multiple micro-injecties. De lipfiller wordt vanaf de liprand verticaal naar beneden geïnjecteerd. Bij de klassieke behandelmethode wordt de lipfiller horizontaal met de lipvorm mee geïnjecteerd. Lippen kunnen ook met een canule (stompe naald) behandeld worden. Dokter Visscher heeft veel ervaring met alle verschillende technieken en bespreekt graag welke techniek het beste bij jouw wensen past. 

Hoeveel ml lipfiller heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het gewenste resultaat en van de reden van behandelen. Wij behandelen nooit met meer dan 0.5-1ml per keer. Een natuurlijke lipvergroting wordt meestal al bereikt met 1ml lipfiller. Mocht er meer volume wenselijk zijn, dan bouwen wij dit rustig op. Onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke resultaten. 

Zien lipfillers er niet altijd onnatuurlijk uit?

Skin and the City staat voor a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met fillers en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt. Wij maken een behandelplan op maat en kunnen jou met onze technieken op een hele natuurlijke en subtiele manier behandelen.

Ik wil graag een specifieke vorm van mijn lippen. Is dit mogelijk?

Iedereen is uniek en iedereen zijn anatomie is anders. Onze filosofie is niet om iemand te veranderen, maar om de beste versie van jouzelf naar boven te halen. Je kunt uiteraard jouw voorkeur voor een bepaalde vorm doorgeven aan de arts en dan zal hier zo ver als mogelijk is rekening mee worden gehouden. Maar de vorm van jouw lippen is al voor een groot deel bepaald door jouw eigen anatomie. Ook een asymmetrie die in de lip zit kun je soms een beetje corrigeren, maar ook dit is niet altijd mogelijk. Tijdens een consult bespreken wij graag met jou de mogelijkheden. 

Kan mijn partner de lipfiller voelen tijdens het zoenen?

De eerste dagen zijn de lippen nog beurs en gezwollen. Zoenen is dan niet zo plezierig. Na 2 weken zijn de lippen weer geheeld en voelen ze zacht aan. Jouw partner voelt de lipfiller dan niet zitten. 

Ben ik nog wel toonbaar na een lipfiller behandeling?

Omdat lippen na de behandeling behoorlijk gezwollen kunnen zijn, is het verstandig om enkele dagen na de behandeling geen belangrijke afspraken in te plannen. Na enkele dagen is de grootste zwelling weer weg.

Ik vind het resultaat na 1 behandeling tegenvallen. Hoe kan dit?

 Iedereen is uniek en iedereen zijn anatomie is anders. Bij de één zie je meteen al veel resultaat na 1 behandeling, bij de ander zullen de lippen opgebouwd moeten worden met enkele behandelingen. Dit is van tevoren niet altijd goed te voorspellen. Wij streven altijd naar natuurlijke resultaten en nemen de tijd voor het opbouwen van een lipfiller. 

Kan ik ook lipfillers nemen tegen droge lippen?

Er zijn verschillende soorten hyaluronzuur op de markt met allen een andere eigenschap. Wil je geen volume, maar alleen hydratatie van de lippen, dan kan er voor een skinbooster of een dunne filler gekozen worden. Hyaluronzuur heeft als eigenschap water aan te trekken, dus een lipfiller zorgt bijna altijd ook voor een betere hydratatie van de lippen.  

Krijg ik bobbeltjes in mijn lippen van een lipfiller?

In principe niet. Soms kun je kleine ophopingen van lipfiller voelen. Deze kun je na enkele dagen proberen weg te masseren. Deze bobbeltjes zijn meestal niet zichtbaar en hoeven niet behandeld te worden. De arts zal er tijdens de controle afspraak ook naar kijken. In het geval van een storend bobbeltje kan deze worden weggemasseerd, weggeprikt of opgelost worden met Hyason (een medicijn om fillers mee op te lossen).

Doet een lipfiller behandeling pijn?

Wij gebruiken voor een lipfiller behandeling altijd een tandartsverdoving of een verdovende crème. Een behandeling van de lippen kan gevoelig zijn, maar door de verdoving is dit heel goed te verdragen. Ben je erg angstig? Geef het door en er wordt echt rekening mee gehouden. Dokter Visscher neemt de tijd en coacht jouw door de behandeling heen. 

Ik heb bij verschillende klinieken een filler behandeling ondergaan. Is dit een probleem?

Wij streven bij Skin and the City naar natuurlijke resultaten. Indien je eerder behandelingen hebt gehad en de filler is op de juiste en correcte manier geïnjecteerd, dan is dit geen probleem. Is de filler niet correct geplaatst, dan kunnen wij samen overleggen de filler op te lossen alvorens een nieuwe behandeling in te plannen. Op het moment dat je ervoor kiest om de filler niet op te lossen bij een incorrect geplaatste filler, dan behouden wij het recht om jou niet te behandelen. Vanuit onze filosofie gaat onze voorkeur ernaar uit om een langdurige relatie op te bouwen, waarbij één behandelaar het overzicht houdt. Steeds wisselen van kliniek of behandelaar draagt niet bij aan een duurzame relatie en het wordt dan ook steeds lastiger om natuurlijke resultaten na te streven.

Gebruiken jullie geen Botox in de lippen?

Nee, Botox wordt niet gebruikt om de lippen op te vullen. Hiervoor gebruiken wij hyaluronzuur fillers. Botox kan wel geïnjecteerd worden op het liprandje, waardoor de bovenlip wat opkrult en voller kan lijken. Dit noemen wij een lipflip behandeling.
Dokter Visscher bespreekt tijdens een consult wat het beste bij jou past.  

Zijn fillers veilig?

Bij Skin and the City werken wij alleen met A-merk fillers. Het meest gebruikte merk in de kliniek is van het merk Restylane. De fillers die wij gebruiken zijn gemaakt van hyaluronzuur en kunnen opgelost worden met hyaluronidase (een medicijn) mocht er zich onverhoopt toch een complicatie voordoen. Dit maakt de behandeling nog een stukje veiliger. Bovendien volgt dokter Visscher vele nascholingen en is cosmetisch arts KNMG, waardoor de behandeling op een zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd.

Ik heb een permanente filler in mijn gezicht, mag ik nog behandeld worden?

Bij Skin and the City behandelen wij bij voorkeur geen patiënten met een permanente filler in het gezicht om onnodig risico te vermijden. Het is erg belangrijk dat u onze medische vragenlijst naar waarheid invult.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend na een filler behandeling van de lippen?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken. Kleine bobbeltjes van hyaluronzuurfillers komen weinig voor, maar als deze ontstaan, dan kunnen ze opgelost worden met het medicijn Hyaluronidase. Zoals bij elke medische behandeling zijn er wel risico’s waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende problemen zijn niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. In zeer zeldzame gevallen kan er sprake zijn van een allergische reactie of infectie (minder dan 0.1%). Ook kan in zeer uitzonderlijke gevallen een filler de doorstroming van een bloedvat belemmeren. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem bij zorgen altijd contact met de arts op.

Kan ik iets doen om blauwe plekken te voorkomen?

Wij adviseren jou om een paar dagen voor jouw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij je die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Is het resultaat blijvend?

Fillers gemaakt van hyaluronzuur worden vanzelf door het lichaam afgebroken. Elk gezicht is anders en resultaten zijn o.a afhankelijk van het huidtype van de persoon, het type filler, het behandelde gebied, de levensstijl, roken, de huidconditie en de ervaring van de arts. Het resultaat van fillers in de lip blijft meestal tussen de 6-12 maanden zichtbaar (soms zelfs veel langer!)

Mag ik sporten na de behandeling?

Ga niet sporten op de dag van de behandeling. In principe is het mogelijk de volgende dag weer te sporten, afhankelijk van de mate van zwelling/beurse plekken. Bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken. Heb je specifieke vragen met betrekking tot het sporten, stel deze vragen dan tijdens het consult.

Mag ik een filler behandeling als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Cliënten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak. Het overhandigen van een ID is verplicht.

Als mijn lipfiller na een tijdje weer door mijn lichaam wordt afgebroken, krijg ik dan niet plots ingevallen lippen?

Nee, je hoeft er niet bang voor te zijn dat je ineens ingevallen lippen krijgt als je stopt met het gebruiken van fillers. Door het gebruik van fillers hebben we het volumeverlies hersteld. Gebruik je dus geen fillers meer, dan zal het volume in de lippen weer langzaam afnemen. Dit gaat heel geleidelijk.

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?
Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.
Kan ik betalen met een creditcard?
Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.
Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?
Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox afspraak en €100 euro voor een filler/spataderbehandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.
Hebben jullie wel eens een kortingsactie?
Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om 1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld 2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt. Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels. Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl
Ik ben niet tevreden over het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Een enkele keer kan het voorkomen dat er sprake is van een onregelmatigheid of asymmetrie. Dit kan van een aantal factoren afhankelijk zijn. Zo kan de filler niet optimaal geplaatst zijn, kan er sprake zijn van migratie van de filler, kan een filler die door een andere kliniek geplaatst is problemen geven en soms werkt jou eigen anatomie niet mee voor een perfecte symmetrie. De arts zal het behandelde gebied beoordelen en een behandelplan maken. Of, en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is en de oorzaak die de correctie noodzakelijk maakt. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.