Skinboosters

Leuk! Je bent je aan het inlezen over skinbooster behandelingen. Je wilt er graag goed uitzien zonder drastische of dramatische veranderingen. No worries, we got this covered. Skinboosters zijn een populaire keuze, omdat je met een weinig ingrijpende behandeling de tekenen van ouderdom kunt corrigeren of kunt voorkomen.

Skinboosters zijn het geheim om er onopgemerkt steeds beter uit te gaan zien.
Skin and the City for “a natural metropolitan look”.

Wat zijn skinboosters?
Skinboosters kunnen de huid een onwijze oppepper geven. Een doffe matte huid krijgt zijn glans weer terug, de conditie van de huid verbetert, de elasticiteit verhoogt en fijne lijntjes worden minder zichtbaar. Daarnaast kunnen sommige skinboosters de eigen collageenproductie stimuleren. De huid wordt dan geleidelijk aan steviger en voller.
Bij Skin and the City gebruiken wij skinboosters op basis van hyaluronzuur en skinboosters op basis van polymelkzuur.
Skinboosters op basis van Hyaluronzuur
Hyaluronzuur (moeilijk om uit te spreken hè?) komt van nature voor in de huid en kan tot wel 1000x zijn gewicht aan vocht aantrekken én vasthouden.
Hyaluronzuur is daardoor een uitstekende vochtinbrenger en zorgt voor een goede hydratatie en bescherming van de huid. Ons lichaamseigen hyaluronzuur wordt elke dag opnieuw aangemaakt en afgebroken. De aanmaak neemt af naarmate we ouder worden. Om de afbreektijd van hyaluronzuur te verlengen is ‘crosslinking’ bedacht.
‘Crosslinken’ is een stap uit het productieproces van hyaluronzuur uit het laboratorium, waarbij
de moleculen als het ware aan elkaar worden vastgeplakt. Door deze versteviging wordt het hyaluronzuur minder snel afgebroken. Bovendien bepaalt de grootte van het molecuul en de mate van crosslinking hoe dik het hyaluronzuur is en hoe lang deze blijft zitten.
Het hyaluronzuur wat wordt gebruikt bij een skinbooster behandeling is matig gecrosslinkt. Het richt zich niet op volume, maar op het hydrateren en voeden van de huid. Sommige skinboosters bevatten gecrosslinkt hyaluronzuur (Restylane Vital, Restylane Vital light, Viscoderm Hydrobooster), andere bevatten niet-gecrosslinkt hyaluronzuur (Profhilo). En dan bestaan er ook nog skinboosters met een mix van gecrosslinkt en niet gecrosslinkt hyaluronzuur (Aliaxin SR).
Skinboosters op basis van polymelkzuur
Poly-L-melkzuur (PLLA) is een synthetische vorm van melkzuur welke van nature in je lichaam voorkomt. Sculptra is een extreem krachtige collageenstimulator die bestaat uit de natuurlijke stof poly-L-melkzuur (PLLA). Nadat PPLA is geïnjecteerd begint het diep in de huid te werken om de productie van collageen te stimuleren en het volume te herstellen.
Welke indicaties?
Skinboosters worden ingezet in het gezicht, de hals, decolleté en handen. Sommige skinboosters kun je zelfs inzetten op de huid van de buik, armen en knieën.
Resultaat
Skinboosters zorgen voor een diepe hydratatie van de huid, maken de huid steviger, gladder en elastischer, verbetert de textuur van de huid, laat de huid stralen, gaat huidverslapping tegen, vertraagt het verschijnen van eerste rimpels, beperkt de effecten van photo-aging, vermindert fijne lijntjes en stimuleert de productie van collageen.
Prijzen - Skinvestment
Het eerste injectable consult is altijd gratis.
De prijs van een skinbooster behandeling is afhankelijk van verschillende factoren en verschilt van persoon tot persoon. Een skinbooster behandeling vraagt meestal om een aantal herhaal behandelingen. Afhankelijk van het product en het protocol, worden de sessies 2, 3, of 4x herhaald met een tussenpoos van 4-6 weken. Meestal kun je het resultaat pas na enkele weken tot maanden beoordelen.
Dokter Visscher maakt aan de hand van jouw wensen altijd een behandelplan op maat.

Restylane Vital 1,0 ml: €300
Restylane Vital kuur (3x): €775
Viscoderm Hydrobooster: €390
Profhilo 1e behandelling: €325
Profhilo 2de behandeling: €300
Profhilo 3de behandeling: €250
Profhilo Body kit (= 2 behandelingen, totaal 6ml, incl serum): €850
Sculptra 1 flacon: €595
Sculptra 2de flacon binnen 1 jaar: €550
Sculptra aanvullend flacon binnen 1 jaar: €500

Bekijk onze volledige prijslijst hier

Waarom Skin and the City?
Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.
Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.
Afspraak maken

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Of wil je een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Het inboeken van een afspraak gaat het makkelijkst via onze online tool.
Liever mailen of bellen? Neem een kijkje op onze contactpagina.

Overzicht skinbooster behandelingen

So, let’s relax
And book an appointment

Je bent hartstikke welkom voor een gratis consult bij dokter Visscher. Ontspannen begint bij ons al in onze Marrakech/Ibiza wachtkamer met een kopje thee of koffie. Dokter Visscher heeft al jaren ervaring binnen de cosmetische geneeskunde en volgt vele malen per jaar trainingen en congressen. Zij is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Naast haar werk als cosmetisch arts is zij ook specialist in het behandelen van vaatjes (fleboloog). Precisie, secuur werken, natuurlijke resultaten en een dosis gezelligheid zijn de redenen waarom onze cliënten kiezen voor Skin and the City. So let’s relax and book your appointment.

YES JE AFSPRAAK IS GEBOEKT!
HOE VERLOOPT JOUW AFSPRAAK?

01. Gratis consult

Gratis consult inclusief een
behandelplan

02. Behandeling

Een skinbooster behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten.

03. Na de behandeling

Na de behandeling kan er soms sprake zijn van enige hersteltijd.

04. Resultaat beoordelen

Het resultaat is na enkele weken tot maanden optimaal en blijft gemiddeld 9-12 maanden zichtbaar.
01. Gratis consult
Tijdens de intake maken wij kennis en bespreken jouw wensen. Samen doorlopen wij een vragenlijst waarbij we jouw medische achtergrond in kaart brengen. Door een gezondheidsverklaring in te vullen kunnen wij bepalen of je geschikt bent voor een behandeling. Wij analyseren het gezicht en de conditie van de huid en maken een behandelplan op maat. Niemand is hetzelfde en in onze kliniek staat een natuurlijk resultaat voorop. Less is more en soms zijn er meerdere behandelingen nodig verspreid over een langere periode. Dokter Visscher geeft aan welke gebieden het beste behandeld kunnen worden en probeert dit af te stemmen op jouw wensen. Wij proberen altijd een zo eerlijk en reëel mogelijk advies te geven. Aan de hand van het behandelplan worden de kosten en alternatieven besproken. Nadat alle informatie besproken is, teken je een behandelovereenkomst. Hierin staat informatie over de behandeling als ook informatie over eventuele bijwerkingen/complicaties.
02. behandeling
Een skinbooster behandeling duurt ongeveer 15-30 minuten. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en wordt het te behandelen gebied afgetekend. De skinbooster wordt met een naald of een canule (stompe naald) geïnjecteerd. Afhankelijk van de indicatie kan er tevoren een verdovende crème worden aangebracht of gebruikt worden gemaakt van een tandartsverdoving. De behandelingen worden goed verdragen.
03. na de behandeling
Na de behandeling met een skinbooster zie je niet gelijk al resultaat. Er is meestal sprake van enige zwelling, roodheid en bij sommige skinbooster behandelingen ook van blauwe plekjes. Het uiteindelijke resultaat laat enkele weken tot maanden op zich wachten.
04. resultaat beoordelen
Enkele weken tot maanden na de behandelingen kunnen wij het resultaat beoordelen. Er worden ook na-foto’s gemaakt. Het effect kan afhankelijk van het product gemiddeld 9-12-24 maanden zichtbaar blijven. Naarmate je een behandeling vaker hebt ondergaan, blijft het resultaat langer zichtbaar.

Before and after

Veelgestelde vragen

Kan ik fillers vervangen door skinboosters?

Met Skinboosters kun je geen volume creëren zoals wordt gedaan bij het injecteren van fillers. Je kunt fillers dan ook niet zomaar vervangen door een skinbooster. Een skinbooster is meer gericht op hydratatie en collageen stimulatie. Deze verbetert de kwaliteit van de huid, waardoor deze steviger aanvoelt en weer straalt.

Kan ik een skinbooster gebruiken naast een filler behandeling?

Jazeker. Wij gebruiken graag fillers en skinboosters naast elkaar. Juist door het combineren van verschillende producten, kunnen mooie resultaten behaald worden.

Doet een behandeling pijn?

Bij sommige skinbooster behandelingen krijg je een serie fijne injecties achter elkaar, waardoor wij adviseren een half uur van tevoren te komen voor het aanbrengen van een verdovende crème. De behandeling is goed te verdragen.

Is één skinbooster behandeling niet voldoende?

Voor een optimaal resultaat adviseren wij minstens 2 behandelingen.

Zijn skinboosters veilig?

Bij Skin and the City werken wij alleen met A-merk producten. Bovendien volgt dokter Visscher vele nascholingen en is cosmetisch arts KNMG, waardoor de behandeling op een zorgvuldige wijze wordt uitgevoerd.

Zie ik er straks niet nep uit?

Skin and the City staat voor “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met injectables en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt. Wij maken een behandelplan op maat en kunnen jou met onze technieken op een hele natuurlijke en subtiele manier behandelen.

Kan ik de kans op blauwe plekken verminderen voordat ik een behandeling onderga?

Wij adviseren jou om een paar dagen voor jouw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij je die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend bij een skinbooster behandeling?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat roodheid, zwelling, blauwe plekjes of lichte asymmetrie vertoont. Dit zal weer wegtrekken. Kleine bobbeltjes komen weinig voor, maar als deze ontstaan dan kunnen ze opgelost worden met het medicijn Hyaluronidase (in het geval van skinboosters op basis van hyaluronzuur). Zoals bij elke medische behandeling zijn er wel risico’s waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende problemen zijn niet ernstig en gemakkelijk te corrigeren. In zeer zeldzame gevallen kan er sprake zijn van een allergische reactie of infectie (minder dan 0.1%). Ook kan in zeer uitzonderlijke gevallen een filler de doorstroming van een bloedvat belemmeren. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem bij zorgen altijd contact met de arts op.

Is het resultaat blijvend?

Wij gebruiken skinboosters op basis van Hyaluronzuur en polymelkzuur. De resultaten zijn tijdelijk. Om het gewenste effect te behouden zal de behandeling herhaald moeten worden.

Ik heb een permanente filler in mijn gezicht, mag ik nog behandeld worden?

Bij Skin and the City behandelen wij bij voorkeur geen patiënten met een permanente filler in het gezicht om onnodig risico te vermijden. Het is erg belangrijk dat u onze medische vragenlijst naar waarheid invult.

Heb ik Botox, fillers of skinboosters nodig?

Dat is afhankelijk van de indicatie die behandeld moet worden. Soms gebruik je Botox, soms fillers, soms skinboosters, soms een combinatie van producten. Bespreek jouw wensen met dokter Visscher. Zij maakt graag een behandelplan op maat.

Hoe oud moet ik zijn voor ik behandeld mag worden?

Cliënten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Mag ik skinboosters als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. Mis jij je injectables toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als de zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Mag ik sporten na de behandeling?

Ga niet sporten op de dag van de behandeling. In principe is het mogelijk de volgende dag weer te sporten, afhankelijk van de mate van zwelling/beurse plekken. Bij veel zwelling en blauwe plekken is het advies hier enkele dagen aan vast te plakken. Heb je specifieke vragen met betrekking tot het sporten, stel deze vragen dan tijdens het consult.

Ik heb bij verschillende klinieken een filler behandeling gehad. Is dit een probleem?

Wij streven bij Skin and the City naar natuurlijke resultaten. Indien je eerder behandelingen hebt gehad en de filler is op de juiste en correcte manier geïnjecteerd, dan is dit geen probleem. Is de filler niet correct geplaatst, dan kunnen wij samen overleggen de filler op te lossen alvorens een nieuwe behandeling in te plannen. Op het moment dat je ervoor kiest om de filler niet op te lossen bij een incorrect geplaatste filler, dan behouden wij het recht om jou niet te behandelen. Vanuit onze filosofie gaat onze voorkeur ernaar uit om een langdurige relatie op te bouwen, waarbij één behandelaar het overzicht houdt. Steeds wisselen van kliniek of behandelaar draagt niet bij aan een duurzame relatie en het wordt dan ook steeds lastiger om natuurlijke resultaten na te streven.

Kan ik betalen met een creditcard?
Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.
Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?
Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.
Hebben jullie wel eens een kortingsactie?

Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om
1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld
2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt.
Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels. Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl

Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?
Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox afspraak en €100 euro voor een filler/spataderbehandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.
Ik ben niet tevreden met het resultaat? Wat moet ik doen?
Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 6 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Een enkele keer kan het voorkomen dat er sprake is van een onregelmatigheid of asymmetrie. Dit kan van een aantal factoren afhankelijk zijn. Zo kan de filler niet optimaal geplaatst zijn, kan er sprake zijn van migratie van de filler, kan een filler die door een andere kliniek geplaatst is problemen geven en soms werkt jou eigen anatomie niet mee voor een perfecte symmetrie. De arts zal het behandelde gebied beoordelen en een behandelplan maken. Of, en welke kosten hieraan verbonden zijn, is mede afhankelijk van de mate van correctie die er nodig is en de oorzaak die de correctie noodzakelijk maakt. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.