Before and after

Het magische spul dat Botox heet!

Deze knappe vrouw heb ik behandeld met het magische spul dat botuline toxine heet. In de volksmond beter bekend als Botox, wat eigenlijk een merknaam is. Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat werkt als spierontspanner. Kan een toxine veilig zijn? Botox is veilig, mits het door een ervaren arts (cosmetische arts KNMG) en volgens de regels der geneeskunst gebruikt wordt.
Deze vrouw kwam met de vraag of ik de diepe groef van de fronsrimpel kon laten verdwijnen. Door de spieren van de frons met botox te injecteren, ontspannen de spieren en trekken ze minder samen. Hierdoor wordt de huid gladder en vervagen rimpels. Ik vroeg haar tijdens beide filmpjes even goed te fronsen. Het resultaat is wel duidelijk. Boem, weg groef. Ciao, arrivederci, tot over een paar maanden. Botox werkt namelijk tijdelijk en moet na een paar maanden herhaald worden.
Soms is de rimpel te diep geworden en blijft de fronsrimpel er ondanks een botox behandeling in staan. Het behandelen van de fronsrimpel met een filler kan dan een optie zijn.
Ook bij hoofdpijnklachten/migraine klachten kan het behandelen van de frons verlichting geven.

Haat-liefde met Botox

Poeh, ik heb altijd een beetje haat-liefde met Botox in mijn voorhoofd. Mij zie je zelden met rimpels op mijn voorhoofd, dus het Before filmpje hier is redelijk uniek. Ben ook niet altijd blij als de Botox alles heeft glad gestreken. Het voelt vaak een beetje zwaar en ik vind het net te glad. Toch ben ik blijer met Botox dan zonder Botox. Net Photoshop in een spuitje. Botox in het voorhoofd varieert ontzettend tussen iedereen. De 1 wil het strak, de ander juist niet, bij de 1 blijven er nog rimpeltjes achter, bij de ander is het prachtig smooth in 1x. Ik ben er maar druk mee. Bij een kleine dosering is het resultaat soms mooier en zachter, maar het werkt eigenlijk altijd sneller uit. Dose = Duration! We maken een behandelplan op maat en kijken wat bij jou past! Soms kost dat tijd. Bij Skin and the City werken wij met Botox per zone. De frons is 1 zone, het voorhoofd is 1 zone. Als je het voorhoofd wil behandelen, dan behandel je ook vaak de frons mee (dit zijn dan 2 zones). We werken altijd toe naar een dosering en resultaat wat er mooi uitziet, jij je blij bij voelt, maar ook zo lang mogelijk blijft zitten.

Lachen maar!

Lachen gaat vanaf een bepaalde leeftijd gepaard met lachrimpels. En die zijn ontzettend schattig. Toch?
Lachrimpels wordt door sommigen als charmant en een teken van levenservaring gezien. Andere mensen geven de voorkeur aan een gladde huid zonder rimpels.
Schoonheid en zelfexpressie zijn subjectieve onderwerpen, en het is aan elk individu om te beslissen hoe ze hun uiterlijk willen “beheren”. Sommige mensen omarmen hun lachrimpels als onderdeel van hun identiteit, terwijl anderen ervoor kiezen ze te verminderen. Het belangrijkste is dat iedereen zich comfortabel en gelukkig voelt met zijn/haar eigen keuzes.

Dokter Visscher-Surajbali heeft de beschermde titel cosmetisch arts KNMG/fleboloog en is BIG geregistreerd (19913271601)

Sparkling eyes!

Do you see those sparkling eyes? Wij hebben deze vrouw behandeld met een Botox frons + wenkbrauwlift. Ze heeft een hele open blik gekregen. Staat toch een stukje minder vermoeid he?

JIj bent de meester van je glimlach

Heb je genoeg van die mondhoeken die naar beneden hangen als een verdrietige emoji? Geen paniek, want met een beetje Botox kunnen we dit vaak verhelpen.
Met een simpel prikje Botox kunnen de mondhoeken niet meer naar beneden worden getrokken. Het is als een magische lift voor je glimlach, waardoor je er jonger en stralender uitziet.

Kies bovendien voor veiligheid en gemoedsrust. Kies voor een Botox behandeling welke wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts KNMG.

Botox Gummysmile/Lipflip

Voor iedereen geldt bijna een ander Botox receptje. Soms is alleen het behandelen van de gummysmile genoeg, soms moet er een lipflip bij.
Is Botox rond de mond wel veilig? En krijg je geen duckface van een lipflip?
Hele terechte vragen De lipflip geeft een tikkeltje meer volume, dus dat worden GEEN “dikke lippen”. De botox zorgt ervoor dat het spiertje van de lip niet zo naar binnen wordt getrokken, waardoor de bovenlip meer omhoog krult. In haar geval een prachtige combinatie met een gummysmile behandeling.

Let's Smile (met Sophie)

Sophie kwam 2 jaar geleden op consult bij mij. Een mooie, knappe vrouw, die zich stoorde aan haar gummy smile . Niks mis met een gummy smile! Maar als je je eraan stoort, dan kan ik er wat aan doen.
Sophie is een ideale cliënt. Altijd in voor een overlegje, realistische verwachtingen, neem mijn advies ter harte, we kletsen over keukens en wat het leven ons brengt en ze verslonst haar afspraken niet. Maar daarom wisten we eigenlijk allebei niet meer hoe haar initiële glimlach er ook alweer uitzag.
We doken even het archief in en voilà, wat een verschil toch! We waren het allebei even vergeten. De lipflip is een botox behandeling die soms uitpakt alsof er lipfilller in de lip zit. Maar dit is echt alleen maar Botox!
Hoe leuk is het dat ze een tijd geleden en Review voor mij uitgeschreven op Google en dat ik er nu ook een foto bij mag plaatsen! Eerlijke reviews, met echte klanten en echte foto’s!
Mucho’s Gracias dat je deze dokter/ondernemer een beetje op weg helpt!

Botox face slimming/tandenknarsen/klemmen

Claudia heeft al jaren last van hoofdpijn door het klemmen. Zij heeft het niet eens door, maar onbewust klemt zij met de kaken als zij druk is op werk of stress ervaart. Zij heeft verschillende bitjes geprobeerd en ook die kapot gebeten. Niks leek te helpen. Dokter Visscher adviseerde haar een Botox behandeling van de kaakspieren.
Het resultaat is fantastisch. Zij heeft geen hoofdpijn meer en zelfs haar nekklachten zijn verminderd. Een hele fijne bijkomstigheid was dat ook haar gezicht slanker leek. Ze ging van een square-shape naar een V-shape vorm van het gezicht.
Slanker zonder daadwerkelijk af te vallen 😉

Een elegante glimlach met een vleugje ondeugendheid

Bunnylines zijn de schattige rimpeltjes aan de zijkant van je neus wanneer je lacht.
Niet iedereen vindt ze leuk. Als je ze niet leuk vindt, dan kun je er wat aan laten doen.
Met de subtiele precisie van Botox kan dokter Visscher deze lijntjes vervagen, terwijl jouw tijdloze elegantie behouden blijft. En maak je geen zorgen, de ondeugendheid blijft altijd zichtbaar in de fonkeling van je ogen.
Bij ons ben je in goede handen.

Liever een beetje Botox voor de liplijntjes dan teveel filler in de liplijntjes

Wil je van je liplijntjes af, dan kun je er beter voor zorgen dat ze überhaupt niet ontstaan. Het behandelen van liplijntjes is namelijk best moeilijk. Zeker als je er natuurlijk uit wil blijven zien. Ik zie helaas vaker dan mij lief is vrouwen die elders zijn behandeld en eruit zien als Katrien Duck. Je kunt beter accepteren dat je liplijntjes hebt dan dat je eruit ziet als Katrien Duck. Eens?
Begin op tijd met Botox op de liprand. De spieren rond de lippen ontspannen, waardoor je minder kracht hebt om de lippen te tuiten. Als je dit lange tijd achter elkaar minder goed kunt doen, dan zullen de lijntjes verzachten, helemaal verdwijnen of überhaupt nooit ontstaan. Ook wordt er door het ontspannen van de spieren vaak meer lippenrood zichtbaar. Soms geeft dat het effect van een klein beetje lipfiller. Dit noemen wij een lipflip.

Botox tegen putjes in de kin!

Met een zorgvuldige injectie kan Botox helpen om fijne lijntjes en rimpels op de kin te verminderen.

Halsverjonging met Botox

Botox in de hals kan helpen bij het verminderen van zichtbare tekenen van veroudering. Door gericht Botox in de spieren van de hals te spuiten, ontspannen deze spieren zich. Rimpels en fijne lijntjes zullen als gevolg hiervan verdwijnen of verminderen en de huid oogt gladder en strakker.

Verzorgen, vertrouwen, investeren

Investeren in jezelf kan op vele manieren. Deze vrouw wilde graag investeren in een minder vermoeide uitstraling. Ik ben altijd super eerlijk en gaf aan dat er sprake was van behoorlijk wat volumeverlies, maar dat we echt wel resultaten zouden kunnen behalen. Misschien niet in 1x. Het vraagt een investering en een commitment. Ze twijfelde niet, ze vertrouwde mij. Ze had een diepe frons die er in rust ook in stond. Die frons moest even helemaal bevroren worden zodat de huid snel kon herstellen. Soms betekent dit tijdelijk (!!) een net te strakke botox. Je kunt echt wel weer boos kijken straks (niemand wil dat alleen meer). Afijn, het resultaat na de eerste behandeling was mooi, maar niet denderend. She didn’t mind. Ze vertrouwde mij. Daarna volgden nog wat behandelingen. Niet de foto in rust is leuk om te laten zien, maar juist de booskijk foto.
Het kostte even tijd, maar je werd beloond. Verzorgen, vertrouwen, investeren. En ik kreeg toestemming om dit te mogen delen terwijl bijna niemand weet dat je injectables hebt gehad. Het is voor jou geen geheim, je schreeuwt het gewoon niet van de daken. En niemand verdenkt jou van Botox en fillers.

Zorgeloos de zomer door

Hoe lekker is het als je niet boos kunt kijken in de zon.
Deze vrouw (31 jaar) had al een statisch lijntje bij de fronsrimpel. Niet perse heel erg, maar als de rimpel weg kon, why not. Ik vroeg of ik er ook een wenkbrauwlift bij mocht doen (0.5 zone extra) en dat mocht. Het oogt in zijn geheel dan net wat frisser en relaxter.
Op de after foto kun je goed zien hoe de oogleden/wenkbrauwen niet meer naar beneden worden getrokken. Je krijgt een hele open blik. Het voordeel van de wenkbrauwlift behandeling is dat de kraaienpootjes ook automatisch wat minder worden. Het leuke vind ik altijd dat er altijd wat lijntjes overblijven en het er dus heel natuurlijk uitziet. Veel vrouwen willen alle lijntjes bij de ogen weg, kan ook hoor. Niet iedereen vindt dezelfde pizza lekker ;-). Ik ga altijd op zoek naar iets wat bij jou past. 2 weken later was de controle en zelfs de statische rimpel was in 1x weg. De huid is nog lekker sappig als je begin 30 bent en vaak trekken rimpels snel weg na een behandeling. Wacht daarom dus niet te lang!
Dokter Visscher-Surajbali heeft de beschermde titel cosmetisch arts KNMG/fleboloog en is BIG geregistreerd (19913271601).

Botox als elegant wapen tegen de Teken des Tijds!

Hier zie je het resultaat van een Botox frons behandeling.

Voor het eerst Botox op je 60ste!

Kun je als 64-jarige nog beginnen aan je eerste Botox behandeling? Well helllllll yeaaaaah! Wie mij volgt weet als geen ander, dokter Visscher is dol op 60-plussers.
Daar waar het overgrote deel van 60+ ongetwijfeld een verkeerd beeld heeft van Botox, weet de hippe/classy 60 jarige mijn kliniek te vinden.
Zoals je kunt zien was deze spiergroep 64 jaar lang naar “the gym” geweest. Man wat een stevige frons! Maar hoe prachtig en natuurlijk heeft de Botox uitgepakt bij haar! De lijntjes verdwijnen niet zomaar (hoeft ook niet!!), maar het maakt zoveel zachter en vriendelijker en meer uitgerust. Zo voelt dat ook.
Toen zij 3 maanden later voor haar volgende Botox behandeling kwam was ik super verbaasd! Zelfs met haar 60 jaar was de fronsrimpel bijna verdwenen na 1 Botox behandeling. En dat terwijl de frons niet eens helemaal stil stond (zo hardnekkig was hij). AMAZING!
Ik heb ondertussen een compleet ander beeld gekregen van vrouwen van 50-60-70 jaar. Watch out people, deze vrouwen zijn krachtiger dan ooit en zien er verdomd goed uit. Geen anti-aging, maar positive aging!
Natural with a touch of Doctor Visscher.
Dokter Visscher-Surajbali neemt de tijd voor haar klanten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Zij heeft de titel cosmetisch arts KNMG en is BIG geregistreerd (19913271601)

Mag ik nog Botox als ik wat ouder ben?

Botox op latere leeftijd kan een uitstekende keuze zijn voor wie op zoek is naar verjonging en een frissere uitstraling.
Er zijn hier een paar complexe factoren (huidoverschot bij de oogleden, leeftijd), maar met een voorzichtige aanpak kun je tot prachtige resultaten komen.
Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG (gekwalificeerd) en maakt graag samen met jou een persoonlijk behandelplan.

Botox van het voorhoofd, het is best moeilijk!

Niet te zwaar, want het moet nog wel bewegen, ik wil geen rimpels, maar het mag niet te strak. Herkenbaar? Ik snap het hoor. Botox van het voorhoofd is een aanpak op maat. Ik begin graag voorzichtig en zie je liever een aantal keer terug. En dan weten we samen wat een fijne dosering is!
Het resultaat? Niet te zwaar, maar het beweegt nog wel, je ziet geen rimpels en het is toch niet te strak.
Bij Skin and the City zorgen we ervoor dat Botox op een hele natuurlijke manier wordt gespoten.

"Influencer At Angie's Place: Van Interieur Junkie tot Injectables Insider"

(scroll voor het volledige verhaal) Op Instagram volg ik als dokter allerlei cosmetische accounts, maar misschien volg ik nog wel meer interieur accounts. Toen Angie en ik elkaar tegenkwamen via het account van Enstijl, werden we beiden door elkaars account aangetrokken.
Angie haar feed (@at_angies_place) staat vol met de meest verbluffende tafeldecoraties, heerlijke hapjes en alcoholische pareltjes. Het was onze gedeelde liefde voor interieur die ons in eerste instantie bij elkaar bracht op Instagram, en uiteindelijk leidde dit tot een leuke samenwerking.
Er is één onderwerp waar vaak geheimzinnig over wordt gedaan op social media: injectable behandelingen. Maar wat als iemand openlijk haar ervaringen zou delen? Angie durfde deze stap te zetten en begon laagdrempelig met een Profhilo behandeling. Profhilo is een skinbooster die je eigen lichaam aanzet tot extra collageen aanmaak en de huid hydrateert van binnenuit. En wie wil dat nu niet?
Hierna kreeg zij een Botox behandeling en daar staan veel mensen huiverig tegenover. Is dat niet nep? Krijg ik geen Botox hoofd?
Het mooie van Angie’s verhaal is dat ze laat zien dat injectables niet eng of onnatuurlijk hoeven te zijn. Het draait om het omarmen van wie je bent en het maken van keuzes die bij jou passen.
Binnenkort staat een liquid facelift op de planning, maar de tot nu toe behaalde resultaten zijn al verbluffend en heel erg natuurlijk.
Op Instagram kun je ook nog Before and After video’s bewonderen.

Sanne van Enstijl

Sanne van Enstijl onderging een Botox behandeling van de kraaienpootjes en de mondhoeken. Op haar blog kun je er meer over lezen! https://enstijl.com/first-time-for-everything/

Botox Kraaienpootjes

Wil je graag de natuurlijke schoonheid van je ogen behouden?
En de lijntjes die gevormd zijn door alle vreugdevolle momenten en lachbuien verzachten? Ook na het bereiken van de prachtige mijlpaal van 50 jaar is dit nog mogelijk. Het hoeft allemaal niet strak en onnatuurlijk.
Dokter Visscher geeft je hier graag advies over.

Botox kraaienpootjes

Deze foto is in rust genomen. Ze lacht niet. Je ziet wat de Botox met de huid heeft gedaan. De huid lijkt wel op vakantie te zijn geweest. Lijntjes zijn vervaagd en overtollige huid lijkt wel strak getrokken. Overtollige huid kan natuurlijk niet zomaar verdwijnen door Botox, maar doordat er niet zoveel “spanning” op de huid komt, wordt deze wel weer even helemaal glad gestreken.
En laat ik vooral niet vergeten dat zij een skinbooster heeft gehad (Profhilo) en dat er fillers in de slapen/jukbeenderen zijn geïnjecteerd. Het hele gebied rond de ogen heeft zo een boost gekregen!
N.B er is GEEN filler in de traangoot/wallen gespoten.

Don't Feel Sad!

Botox kan een effectieve oplossing zijn om een jeugdige glimlach te behouden. Door middel van strategisch geplaatste Botox-injecties kan de spieractiviteit rond de mond verminderd worden. Het neerwaarts trekken van de mondhoeken wordt dan verminderd. Dit resulteert in een natuurlijk ogende lift van de mondhoeken en een meer opgewekte uitstraling.

Botox face slimming/tandenknarsen

Wist je dat Botox ook gebruikt kan worden om het gezicht slanker te maken en meer te contouren? Bij een sterk ontwikkelde kaakspier kan het gezicht een vierkante vorm krijgen (square shape). Door een paar prikjes botox in de spier te injecteren, neem de kracht van de spier af (ook ideaal tegen tandenknarsen), maar ook de massa van de spier neemt af. Het gezicht krijgt dan meer de vorm van een driehoek (triangular shape). De foto’s zijn op de dag nauwkeurig een jaar na elkaar genomen. Het duurt even maar dan heb je ook wel wat!

Heb je last van kaakklemmen? Huh, hoe weet je dat?

Deze vrouw kwam voor iets heel anders op consult dan waarvoor ik haar behandelde.
Althans, deze bijzaak bleek ineens een hoofdzaak.
Heb je last van tandenknarsen? Veel stress? Klemmen?
Huh? Ja, hoe weet je dat? Nou, je kaakspier doet aan bodybuilden. Ja, ze had al heel wat mislukte behandelingen tegen kaakklemmen achter de rug. De magic trick leek een beetje botox in de masseter (de kaakspieren) te zijn.
Op beide foto’s klemt ze met de kaken.
Op foto 1 heeft de masseter nog grote praatjes.
Op foto 2 hebben we hem de mond gesnoerd.
Dag bitjes, plaatjes en weet ik veel wat ze allemaal heeft gehad.
Oh ja, en ze wordt slanker in haar gezicht (face slimming), een leuke bijzaak van deze hoofdzaak.
Oh ja 2, ze heeft geen hoofdpijn meer.

Botox lipflip, een onopvallende upgrade

Wil je je lippen een subtiele en onopvallende upgrade geven? Overweeg dan eens een Botox lipflip behandeling! Met een lipflip-behandeling wordt een kleine hoeveelheid Botox in de bovenlip geïnjecteerd, waardoor het lippenrood meer zichtbaar wordt. Het resultaat is een natuurlijke en vollere uitstraling van de lippen.

Let's flip your lip

Wil je heel subtiel een vollere bovenlip zonder dat je lipfillers krijgt ingespoten? Of trekken je lippen naar binnen als je lacht? Dan is een “lipflip” behandeling misschien wel iets voor jou.
Er wordt een heel klein beetje Botox in de liprand geïnjecteerd, waardoor de spier van de bovenlip iets ontspant en de bovenlip meer naar buiten kan krullen. De bovenlip oogt dus groter zonder dat je een volumizer (lipfiller) hebt ingespoten.
Deze behandeling is niet voor iedereen geschikt. Het effect van Botox is korter dan bij lipfillers en het resultaat is veel subtieler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Myomodulation met Botox en Fillers

Sommige mensen hebben last van een overactieve kinspier. Onbewust spannen ze de hele dag de kin aan. Ze weten vaak niet eens hoe ze überhaupt de kin moeten ontspannen. Op het moment dat ze proberen te ontspannen, valt de mond een klein stukje open. Je kunt dus niet zomaar Botox inspuiten zonder een goede risico analyse te maken.
Bij stap 1 heb ik de teruggetrokken kin met een filler meer naar voren laten komen. Door het spuiten van de filler kan de spier soms ook al een beetje ontspannen. Dit noemen we myomodulation. Het resultaat was zeker mooi te noemen, maar de spier verloor te weinig kracht om tot het gewenste resultaat te komen. In goed overleg met de cliënt heb ik besloten voorzichtig wat Botox in de kin te spuiten. Ze was zich ervan bewust dat mogelijk als tijdelijke bijwerking de mond een klein stukje open kon gaan staan. Als we het niet proberen, dan weten we het niet was ook haar motto. Een eerlijk consult geeft vertrouwen. Samen gingen we het avontuur aan. Het resultaat was precies het puntje op de i wat we nodig hadden. Dank voor het vertrouwen lieve vrouw. En dank dat ik je foto mocht gebruiken.

Verfraaing van de kin met Botox

Hier zie je het resultaat van een Botox behandeling van de kin.
Deze vrouw is al 67 jaar. Ook de lippen hebben een klein beetje lipfiller gehad
en de mondhoeken zijn verstevigd met een filler.
Het zorgt allemaal voor wat rust in de “lower face”.

Geen zweet, geen stress. Botox tegen overmatig zweten.

Botox is goede behandeling voor mensen die last hebben van overmatig zweten, ook wel bekend als hyperhidrose. Door het gericht toedienen van Botox-injecties kan de activiteit van de zweetklieren verminderd worden, waardoor overmatige transpiratie wordt verminderd. Deze behandeling biedt verlichting aan degenen die dagelijks worstelen met de ongemakken van overmatig zweten. Met deze toepassing van Botox kunnen patiënten hun zelfvertrouwen herwinnen!

Botox Migraine

Botox als behandeling voor migraine is een erkende medische optie. De gecontroleerde toediening van Botox-injecties kan de frequentie, duur en ernst van migraineaanvallen aanzienlijk verminderen. Deze behandeling biedt hoop en verlichting aan degenen die dagelijks met ondraaglijke hoofdpijn leven. Met deze toepassing van Botox kunnen patiënten een significante verbetering van hun levenskwaliteit ervaren.

So, let’s relax
And book an appointment

Je bent hartstikke welkom voor een gratis consult bij dokter Visscher. Ontspannen begint bij ons al in onze Marrakech wachtkamer met een kopje thee of koffie. Dokter Visscher heeft al jaren ervaring binnen de cosmetische geneeskunde en volgt vele malen per jaar trainingen en congressen. Zij is cosmetisch arts KNMG, big geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Naast haar werk als cosmetisch arts is zij ook specialist in het behandelen van vaatjes (fleboloog). Precisie, secuur werken, natuurlijke resultaten en een dosis gezelligheid zijn de redenen waarom onze cliënten kiezen voor Skin and the City. So let’s relax and book your appointment.