Botox hals

Waarom Botox in de hals/kaaklijn?

Terwijl de meesten van ons de aandacht gericht hebben op de lijntjes en rimpels in het gezicht, valt de veroudering van de hals vaak op als we eigenlijk al te laat zijn.
De huid van de hals is een stuk dunner dan in het gezicht, wat betekent dat de huid makkelijker rimpels en plooien vertoont. Omdat we de hals continu bewegen, wordt de huid steeds in de plooi getrokken. Vergeet ook het digitale tijdperk niet waarbij wij continu op onze telefoon of laptop kijken en daarbij de huid van de hals nog meer kreuken. Er ontstaan diepe lijntjes in de hals en de kaaklijn wordt slapper.
Bij een Botox behandeling van de hals/kaaklijn wordt er Botox in de oppervlakkige halsspier gespoten (platysma) en eventueel in de mondhoeken. Het doel is om de rimpels in de hals te verzachten en de kaaklijn te corrigeren. Deze behandeling wordt ook wel de Nefertiti neklift genoemd (afkomstig van de bekende Egyptische koningin).

Prijs

vanaf €290


Behandeltijd

5-10 min


Controle

2-4 weken


Effect

3-5 maanden

Wat is de oorzaak?
De oppervlakkige halsspier, “de platysma” probeert de verslapping van de hals en verlies van volume tegen te gaan door zich meer aan te spannen. De horizontale en verticale lijnen kunnen hierdoor steeds beter zichtbaar worden.
Platysma bandjes zijn verticale spierkoordjes die aan beide zijden van de nek lopen. Doe maar eens alsof je buikspieroefeningen doet met je tanden op elkaar en je mondhoeken naar beneden getrokken. Je voelt of ziet de platysmabanden zichtbaar worden. Bij overmatige aanspanning van de spieren in de hals en mondhoeken zorgen deze spieren ervoor dat de kaaklijn en mondhoeken naar beneden worden getrokken en de huid in de hals gaat plooien. Door Botox in deze spieren te spuiten krijgen de heffende spieren de overhand en worden de mondhoeken en kaaklijn als het ware gelift. Vandaar de naam Nefertiti lift.
Tijdens het verouderingsproces worden de halsstrengen ook steeds beter zichtbaar, zeker bij mensen die weinig vet hebben. Een duidelijke oorzaak hiervoor is nog niet gevonden, maar genen, gewichtsverlies, tandenknarsen of stress kunnen hier waarschijnlijk allemaal aan bijdragen.
Wie is geschikt?

Indien rimpels in de hals en verslapping van de kaaklijn worden veroorzaakt door overmatige spierspanning in de hals, dan ben je geschikt voor een botox behandeling.
Een Botox behandeling is NIET geïndiceerd bij mensen waarbij er sprake is van overmatige
huidverslapping, ook wel met een weinig vleiende term kalkoenhals genoemd. Deze zogenaamde ‘kalkoenhals’ vraagt meestal om een andere aanpak.
Soms kun je volumeverlies en rimpels in de hals beter behandelen met fillers/skinboosters. Ook voor het verbeteren van de contouren van de kaaklijn kun je vaak beter fillers inzetten.
Tijdens een eerste gratis consult bespreekt dokter Visscher graag met jou de mogelijkheden.

De behandeling
Een uitgebreide uitleg over onze werkwijze kun je hier vinden. “A natural metropolitan look” blijft hierbij ons uitgangspunt.
Een Botox behandeling van de hals/kaaklijn duurt ongeveer 15 minuten en is zo voorbij. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en worden er stipjes getekend op de plekken waar er een prikje gezet gaat worden. Iedereen is uniek en de dosering voor Botox wordt individueel bepaald. Wij injecteren de Botox met een ultradun naaldje. De meeste mensen ervaren de injecties als een speldenprikje of een lichte branderigheid.
Na de behandeling

Meteen na de behandeling is er nog weinig te zien. Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Dit kan met wat make-up gecamoufleerd worden (vanaf een uurtje na de behandeling). Je kunt ook gerust douchen en zonder al teveel druk je gezicht reinigen. Je mag 24 uur niet sporten/naar de sauna en het behandelde gebied mag niet gemasseerd worden. De eerste 2 uur mag je niet bukken of plat liggen (ook geen yoga/pilates). Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Het gebruik van paracetamol of Ibuprofen na de behandeling kan geen kwaad. Een Botox behandeling wordt met recht een “lunchtime treatment” genoemd. Het kan tot 2 weken duren voordat de Botox is ingewerkt.

Het effect
Na de behandeling duurt het vaak een paar dagen voordat het effect voel- en zichtbaar wordt. Het kan tot 2 weken duren voordat het optimale effect behaald is. Mocht het resultaat onvoldoende zijn, dan kan er bij de controle afspraak na 2 weken een touch-up plaatsvinden (tegen een meerprijs). Maak hier op tijd een afspraak voor. Voor afspraken die later worden ingepland, worden kosten in rekening gebracht. Het effect blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar en is dus niet permanent. Wij adviseren de behandeling in het begin meestal na 3-4 maanden te herhalen. Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan, kan het resultaat langer aanhouden.
Prijzen - Skinvestment

Het eerste consult is altijd gratis.

Botox hals vanaf €290

Bekijk onze volledige prijslijst hier.

Waarom Skin and the City?

Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen.

Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen.
“A natural metropolitan look”
Dat is waar Skin and the City voor staat.

Afspraak maken

Wil je graag meer informatie? Heb je een vraag? Of wil je een afspraak inplannen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Het inboeken van een afspraak gaat het makkelijkst via onze online tool.
Liever mailen of bellen? Neem een kijkje op onze contactpagina.

Before and after

Veelgestelde vragen

Wat is een zone botox?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, het voorhoofd of de kraaienpootjes. Een lipflip behandeling valt onder een halve zone Botox.
Bij alle zones is rekening gehouden met een gemiddelde dosering (volgens onze richtlijn). Indien er een hogere dosering nodig is, dan kunnen onze prijzen afwijken.

Wat is Baby-Botox/TinyTox?

Bij Skin and the City werken wij aan de hand van iemands wensen of angsten ook met minder eenheden Botox per zone. Doordat er kleinere hoeveelheden Botox gebruikt worden, kun je soms nog wel bewegen na de behandeling. Een TinyTox behandeling kan een mooi en zacht resultaat geven. Soms is een kleine dosering niet voldoende voor het beoogde of gewenste effect. Bij een lagere dosering kan de Botox ook sneller uitwerken. Dosering = duration! Houdt hier rekening mee! De prijs van een Baby-Botox ligt niet lager. Wij maken namelijk altijd een behandelplan op maat en zoeken samen naar een dosering wat het beste bij jou past. Aan de hand van jouw ervaringen en wensen kan dokter Visscher de dosering geleidelijk ophogen, zodat je uiteindelijk zo lang mogelijk plezier hebt van de behandeling. Het uitgangspunt blijft altijd dat het zo natuurlijk mogelijk eruit moet blijven zien.

Doet een Botox behandeling pijn?

Wij gebruiken het dunste naaldje ter wereld, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk te noemen is. Je voelt een paar kleine speldenprikjes. Mocht je er heel erg tegenop zien, dan is het mogelijk om een half uur eerder te komen en een verdovende crème te gebruiken. Dit is eigenlijk nooit nodig.

Is Botox veilig?

Botox is een uiterst veilig geneesmiddel dat valt onder de geneesmiddelenwet. Botox wordt al meer dan veertig jaar gebruikt in de medische wereld voor bijvoorbeeld neurologische aandoeningen als spierspasmen of door oogartsen om bepaalde oogspierproblemen te corrigeren. Voor cosmetische doeleinden wordt Botox al meer dan 20 jaar gebruikt. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine zoals: Azzalure, Dysport en Botox®. Bij Skin and the City maken wij gebruik van het merk Azzalure/Dysport (van de firma Galderma). Azzalure/Dysport is dierproefvrij. Skin and the City koopt alleen Botox in via de officiële kanalen en waarborgt de kwaliteit van het product aan de hand van strikte protocollen.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend van de wenkbrauwlift behandeling?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Complicaties komen zelden voor. Wij spreken van een complicatie indien een spier overmatig of onbedoeld wordt behandeld. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in nog meer hangende wenkbrauwen. Er bestaat helaas geen middel waardoor wij de Botox sneller kunnen laten afbreken. Gelukkig werkt Botox tijdelijk en zijn alle complicaties dus ook tijdelijk van aard en omkeerbaar. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem altijd contact op met Skin and the City indien u zich zorgen maakt.

Mag ik sporten na mijn Botox behandeling?

Wij adviseren om 24 uur niet te sporten na een Botox behandeling. De kans op spreiden van de Botox naar omliggende spieren is erg klein, maar wij adviseren toch om dit risico niet te nemen.

Mag ik Botox als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je Botox prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Klanten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. En ook al mag iemand vanaf zijn 18de behandeld worden met Botox, dan heeft het alsnog niet onze voorkeur om iemand voor zijn 21ste jaar te behandelen middels Botox. Dit is uiteraard anders bij een medische indicatie als overmatig zweten, migraine een gummysmile of tandenknarsen. Een preventieve rimpel behandeling middels Botox heeft vele voordelen, maar te vroeg beginnen is niet nodig. Vanaf 18 jaar kun je dus altijd langskomen voor een vrijblijvend consult. Wij maken graag een realistisch behandelplan.

Als mijn Botox is uitgewerkt, krijg ik dan niet plots meer rimpels dan ik had?

Nee, je hoeft er zeker niet bang voor te zijn dat je ineens meer rimpels krijgt als je stopt met het gebruiken van Botox. We hebben de tijd als het ware even stil gezet en de normale huidveroudering gaat gewoon verder waar deze gebleven was. Door het gebruik van Botox heeft de huid ter plaatse wat meer rust gekregen en zijn de rimpels minder diep geworden. Gebruik je dus geen Botox meer, dan zullen de rimpels weer dieper worden als gevolg van het normale ouderdomsproces.

Krijg ik een uitdrukkingsloos gezicht?

Skin and the City staat voor “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met Botox en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt. Wij maken een behandelplan op maat en kunnen met onze technieken op een hele natuurlijke en subtiele manier behandelen.

Kan ik de kans op blauwe plekken verminderen voordat ik een behandeling onderga?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Kan het dat mijn Botox te snel is uitgewerkt?

Het effect van Botox blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar (ook afhankelijk van welke zone is behandeld). De meeste berichtjes over de werkingsduur van Botox krijgen wij in het begin tussen week 6-8. De eerste 6-8 weken beweegt de spier bijna niet en daarna komt er langzaam weer beweging in. Een beetje beweging is dus normaal na 6-8 weken. Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan, zal het resultaat langer aanhouden (soms tot wel 6 maanden). De eerste bewegingen komen dan (veel) later dan 6-8 weken. Bij een lagere dosering is de werkingsduur korter, houdt hier rekening mee!
De duur van het resultaat van Botox kan variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om te begrijpen dat individuele factoren, zoals stofwisseling, spieractiviteit en levensstijl, invloed kunnen hebben op hoelang het effect van de behandeling aanhoudt.

Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?

Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox behandeling en €100 euro voor een filler behandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?

Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.

Kan ik betalen met een creditcard?

Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Hebben jullie wel eens een kortingsactie?

Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om
1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld
2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt.
Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels.
Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl

Ik ben niet tevreden met het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 2-3 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.