Botox

Leuk! Je bent je aan het inlezen over een Botox behandeling. Wellicht vind je het spannend, omdat je bang bent voor een onnatuurlijk resultaat (zoals bij veel beroemde mensen) of denk je dat er in alle opgespoten lippen Botox zit. Om meteen op deze twee punten in te haken: Botox kan op een hele natuurlijke manier gebruikt worden en Botox spuit je niet in de lippen. Voor het opvullen van de lippen worden lipfillers gebruikt (en ook dat kan op een hele natuurlijke manier). Een Botox- en een fillerbehandeling zijn twee verschillende soorten behandelingen en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Botox wordt gebruikt om rimpels die ontstaan door beweging te verminderen en is een uiterst veilig geneesmiddel.

Skin and the City for “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met Botox en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt.

Wat is botox?

Nu je weet dat Botox op een natuurlijke manier gebruikt kan worden ben je vast al wat meer ontspannen. En laat dat ontspannen ook maar aan Botox over. Botox is namelijk een spierontspanner. Botox, oftewel Botuline toxine, is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum toxine (BTX). Dat klinkt in eerste instantie misschien niet heel erg geruststellend, maar het is een uiterst veilig geneesmiddel dat valt onder de geneesmiddelenwet. Een handig weetje: Botox wordt al meer dan veertig jaar gebruikt in de medische wereld voor bijvoorbeeld neurologische aandoeningen als spierspasmen of door oogartsen om bepaalde oogspier problemen te corrigeren. Voor cosmetische doeleinden wordt Botox al meer dan 20 jaar gebruikt. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine zoals: Azzalure, Dysport en Botox®. Bij Skin and the City maken wij gebruik van het merk Azzalure/Dysport (van de firma Galderma). Azzalure is dierproefvrij.

De werking van Botox

Spierontspanners worden in uiterst kleine hoeveelheden en met een ultradun naaldje geïnjecteerd in de spieren. Normaliter trekt een spier samen als hij vanuit een aansturende zenuw een signaal krijgt om aan te spannen. De geïnjecteerde Botox zorgt ervoor dat het signaal van de zenuw niet aankomt bij de spier, waardoor deze zich ontspant. Doordat de spier minder kan samentrekken en de huid ter plaatse niet meer kan plooien, resulteert dat in een gladdere huid met minder of zelfs helemaal geen rimpels. The best wrinkle is the one you never get. Dit is dan ook de reden dat Botox preventief gebruikt kan worden.
Botox kan daarnaast ook ingezet worden bij het bestrijden van hoofdpijn- en migraineklachten, tandenknarsen en zelfs bij overmatig zweten in de oksels. Botox blokkeert dan de zenuwuiteinden die de zweetklieren prikkelen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren.

Toepassingen

Waar kun je Botox allemaal voor gebruiken?

Naast populaire cosmetische behandelingen zijn er ook interessante medische toepassingen van Botox. Bij Skin and the City voeren wij de volgende behandelingen met Botox uit: fronsrimpel, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, wenkbrauwlift, afhangende mondhoeken, putjes in de kin, bunnylines, gummysmile, vertikale banden in de hals, face slimming, lipflip, rokerslijntjes, migraine, overmatig zweten, knarsetanden

Het Resultaat

Wanneer zie ik resultaat en hoe lang blijft het aanwezig?

Na de behandeling duurt het vaak een paar dagen voordat het effect voel- en zichtbaar wordt. Het kan tot 2 weken duren voordat het optimale effect behaald is. Het effect blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar en is dus niet permanent. Wij adviseren de behandeling in het begin na 3-4 maanden te herhalen. Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan blijft het resultaat langer aanhouden, soms tot wel 6 maanden.

Prijzen - skinvestment

De prijzen van een Botox behandeling worden bepaald door het aantal zones dat wordt afgenomen. Prijzen beginnen vanaf €100.

Bekijk onze volledige prijslijst hier.

Waarom Skin and the City?

Wij nemen de tijd voor onze klanten en streven naar natuurlijke resultaten. Veiligheid en kwaliteit staan voorop. Dokter Visscher is cosmetisch arts KNMG, BIG geregistreerd (19913271601), lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en heeft al vele jaren ervaring op het gebied van Injectables. Een cosmetisch arts KNMG is aantoonbaar bekwaam in medische en cosmetische behandelingen en gecertificeerd. Dokter Visscher is werkzaam geweest bij verschillende toonaangevende klinieken (de Velthuiskliniek, Esthetisch centrum Jan van Goyen, Bergman Clinics) en is super trots dat zij in 2021 haar eigen kliniek Skin and the City mocht openen. Wij geven eerlijke antwoorden, eerlijke adviezen en eerlijke behandelingen. “A natural metropolitan look” Dat is waar Skin and the City voor staat.

Afspraak

Hoe maak je een afspraak?

Je kunt via ons online boekingssyteem een afspraak inplannen of telefonisch een afspraak maken.

OVERZICHT BOTOX BEHANDELINGEN

Naast populaire cosmetische behandelingen zijn er dus ook interessante medische toepassingen van Botox. In het overzicht hieronder kun je terugvinden welke Botox behandelingen er bij Skin and the City uitgevoerd worden.

So, let’s relax (your muscles)
And book an appointment

Je bent hartstikke welkom voor een gratis consult bij dokter Visscher. Ontspannen begint bij ons al in onze Marrakech wachtkamer met een kopje thee of koffie. Dokter Visscher heeft al jaren ervaring binnen de cosmetische geneeskunde en volgt vele malen per jaar trainingen en congressen. Zij is cosmetisch arts KNMG, BIG- geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Naast haar werk als cosmetisch arts is zij ook specialist in het behandelen van vaatjes (fleboloog). Precisie, secuur werken, natuurlijke resultaten en een dosis gezelligheid zijn de redenen waarom onze cliënten kiezen voor Skin and the City. So let’s relax and book your appointment.

YES JE AFSPRAAK IS GEBOEKT!
HOE VERLOOPT JOUW AFSPRAAK?

01. Gratis consult

Gratis consult inclusief een
behandelplan

02. Behandeling

Een Botox behandeling duurt
ongeveer 15 minuten.

03. Na de behandeling

Na de behandeling is er sprake van een minimale hersteltijd. De inwerktijd is 2 weken.

04. Resultaat beoordelen

Het resultaat is na 2 weken maximaal en blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar.
01. Gratis consult

Tijdens de intake maken wij kennis en bespreken jouw wensen. Samen doorlopen wij een vragenlijst waarbij we jouw medische achtergrond in kaart brengen. Door een gezondheidsverklaring in te vullen kunnen wij bepalen of je geschikt bent voor een behandeling. Wij analyseren het gezicht en de conditie van de huid en maken een behandelplan op maat. Niemand is hetzelfde en in onze kliniek staat een natuurlijk resultaat voorop. Less is more en soms zijn er meerdere behandelingen nodig, verspreid over een langere periode. Dokter Visscher geeft aan welke gebieden het beste behandeld kunnen worden en probeert dit af te stemmen op jouw wensen. Wij proberen altijd een zo eerlijk en reëel mogelijk advies te geven. Aan de hand van het behandelplan worden de kosten en alternatieven besproken. Nadat alle informatie besproken is, teken je een behandelovereenkomst. Hierin staat informatie over de behandeling als ook informatie over eventuele bijwerkingen/complicaties.

02. behandeling

Een Botox behandeling duurt ongeveer 15 minuten en is zo voorbij. Eerst wordt de huid gedesinfecteerd en worden er stipjes getekend op de plekken waar er een prikje gezet gaat worden. Iedereen is uniek en de dosering voor Botox wordt individueel bepaald. Doordat wij met een ultradun naaldje de Botox injecteren, is het nauwelijks pijnlijk. De meeste mensen ervaren de injecties als een speldenprikje of een lichte branderigheid. Bij grote prikangst kan er gebruik worden gemaakt van verdovende creme. Deze moet een half uur voor de behandeling aangebracht worden. Dit is meestal niet nodig. Bespreek de mogelijkheden met de arts.

03. na de behandeling

Meteen na de behandeling is er nog weinig te zien. Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Dit kan met wat make-up gecamoufleerd worden (vanaf een uurtje na de behandeling). Je kunt ook gerust douchen en zonder al teveel druk je gezicht reinigen. Je mag 24 uur niet sporten/naar de sauna en het behandelde gebied mag niet gemasseerd worden. De eerste 2 uur mag je niet bukken of plat liggen (ook geen yoga/pilates). Zonnebaden raden wij af in het geval van een blauwe plek. In de eerste twee weken mag je geen (intensieve) gezichtsbehandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben of een bindweefselmassage. Last van bijwerkingen als hoofdpijn na de behandeling? Neem gerust een paracetamol of Ibuprofen. Een Botox behandeling wordt met recht een “lunchtime treatment” genoemd. Het kan tot 2 weken duren voordat de Botox is ingewerkt.

04. resultaat beoordelen
Na de behandeling duurt het vaak een paar dagen voordat het effect voel- en zichtbaar wordt. Botox kan op de ene plek sneller inwerken dan op de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste dagen niet gelijkmatig uitziet. Het kan tot 2 weken duren voordat het optimale effect behaald is. Dit is ook de reden waarom wij na twee weken een controle afspraak maken om het resultaat te beoordelen. Er worden ook na-foto’s gemaakt. Bij onvoldoende resultaat is een gratis touch-up behandeling mogelijk binnen 2-4 weken (de afspraak moet ingepland staan binnen dit tijdsbestek). Voor afspraken die later worden ingepland, worden kosten in rekening gebracht of er kan geen touch-up meer plaatsvinden. Het effect van een Botox behandeling blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar en is dus niet permanent (ook afhankelijk van welke zone is behandeld). Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan, kan het resultaat langer aanhouden (soms tot wel 6 maanden). Als de lijntjes zo diep zijn dat zelfs na een aantal Botox behandelingen de lijntjes zichtbaar blijven, dan kun je er soms voor kiezen om de lijntjes te verzachten met een fillerbehandeling.

Before and after

Veelgestelde vragen

Wat is een zone botox?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, het voorhoofd of de kraaienpootjes. 
Bij alle zones is rekening gehouden met een gemiddelde dosering (volgens onze richtlijn). Indien er een hogere dosering nodig is, dan kunnen onze prijzen afwijken.

Wat is Baby-Botox/TinyTox?

Bij Skin and the City werken wij aan de hand van iemands wensen of angsten ook met minder eenheden Botox per zone. Doordat er kleinere hoeveelheden Botox gebruikt worden, kun je soms nog wel bewegen na de behandeling. Een TinyTox behandeling kan een mooi en zacht resultaat geven. Soms is een kleine dosering niet voldoende voor het beoogde of gewenste effect. Bij een lagere dosering kan de Botox ook sneller uitwerken. Dosering = duration! Houdt hier rekening mee! De prijs van een Baby-Botox ligt niet lager. Wij maken namelijk altijd een behandelplan op maat en zoeken samen naar een dosering welke het beste bij jou past. Aan de hand van jouw ervaringen en wensen kan dokter Visscher de dosering geleidelijk ophogen, zodat je uiteindelijk zo lang mogelijk plezier hebt van de behandeling. Het uitgangspunt blijft altijd dat het zo natuurlijk mogelijk eruit moet blijven zien.

Doet een Botox behandeling pijn?

Wij gebruiken het dunste naaldje ter wereld, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk te noemen is. Je voelt een paar kleine speldenprikjes. Mocht je er heel erg tegenop zien, dan is het mogelijk om een half uur eerder te komen en een verdovende crème te gebruiken. Dit is eigenlijk nooit nodig.

Is Botox veilig?

Botox is een uiterst veilig geneesmiddel dat valt onder de geneesmiddelenwet. Botox wordt al meer dan veertig jaar gebruikt in de medische wereld voor bijvoorbeeld neurologische aandoeningen als spierspasmen of door oogartsen om bepaalde oogspierproblemen te corrigeren. Voor cosmetische doeleinden wordt Botox al meer dan 20 jaar gebruikt. In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine zoals: Azzalure, Dysport en Botox®. Bij Skin and the City maken wij gebruik van het merk Azzalure/Dysport (van de firma Galderma). Azzalure/Dysport is dierproefvrij. Skin and the City koopt alleen Botox in via de officiële kanalen en waarborgt de kwaliteit van het product aan de hand van strikte protocollen.

Zijn er bijwerkingen/complicaties bekend?

Het is normaal dat het gebied wat net behandeld is wat lichte roodheid/zwelling vertoont. Dit trekt snel weer weg. In een enkel geval kan er een klein blauw plekje ontstaan. Complicaties komen zelden voor. Wij spreken van een complicatie indien een spier overmatig of onbedoeld wordt behandeld. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in zware wenkbrauwen, een afhangend ooglid of een hangende mondhoek. Er bestaat helaas geen middel waardoor wij de Botox sneller kunnen laten afbreken. Gelukkig werkt Botox tijdelijk en zijn alle complicaties dus ook tijdelijk van aard en omkeerbaar. In handen van een ervaren cosmetisch arts KNMG komen complicaties gelukkig zelden voor. Neem altijd contact op met Skin and the City indien u zich zorgen maakt.

Mag ik sporten na mijn Botox behandeling?

Wij adviseren om 24 uur niet te sporten na een Botox behandeling. De kans op spreiden van de Botox naar omliggende spieren is erg klein, maar wij adviseren toch om dit risico niet te nemen.

Mag ik Botox als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Helaas voeren wij geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent. Gelukkig zorgt een zwangerschap vaak voor een mooie natuurlijke glow. Je hebt ons helemaal niet nodig. En mis je je Botox prikjes toch heel erg, dan staan wij weer voor je klaar als je zwangerschap en borstvoedingsperiode er weer op zit!

Hoe oud moet ik zijn voordat ik behandeld mag worden?

Klanten moeten minimaal 18 jaar zijn voor ze een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak mogen laten uitvoeren. Dit staat in de richtlijnen opgesteld door de beroepsorganisaties voor cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. En ook al mag iemand vanaf zijn 18de behandeld worden met Botox, dan heeft het alsnog niet onze voorkeur om iemand voor zijn 21ste jaar te behandelen middels Botox. Dit is uiteraard anders bij een medische indicatie als overmatig zweten, migraine een gummysmile of tandenknarsen. Een preventieve rimpel behandeling middels Botox heeft vele voordelen, maar te vroeg beginnen is niet nodig. Vanaf 18 jaar kun je dus altijd langskomen voor een vrijblijvend consult. Wij maken graag een realistisch behandelplan.

Als mijn Botox is uitgewerkt, krijg ik dan niet plots meer rimpels dan ik had?

Nee, je hoeft er zeker niet bang voor te zijn dat je ineens meer rimpels krijgt als je stopt met het gebruiken van Botox. We hebben de tijd als het ware even stil gezet en de normale huidveroudering gaat gewoon verder waar deze gebleven was. Door het gebruik van Botox heeft de huid ter plaatse wat meer rust gekregen en zijn de rimpels minder diep geworden. Gebruik je dus geen Botox meer, dan zullen de rimpels weer dieper worden als gevolg van het normale ouderdomsproces.

Krijg ik een uitdrukkingsloos gezicht?

Skin and the City staat voor “a natural metropolitan look”. In handen van de juiste arts kun je er namelijk heel natuurlijk uit blijven zien met Botox en jezelf toch heel erg “uptown” voelen. Niemand hoeft het te zien of weten als jij dat niet wilt. Wij maken een behandelplan op maat en kunnen met onze technieken op een hele natuurlijke en subtiele manier behandelen.

Kan ik de kans op blauwe plekken verminderen voordat ik een behandeling onderga?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen bloedverdunners (zoals aspirine) of pijnstillers (zoals Ibuprofen) te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening!). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie. Ook voedingssupplementen zoals visolie en vitamine E werken bloedverdunnend. Neem deze middelen liever niet in als je binnenkort een injectable behandeling ondergaat. Wereldwijd wordt er binnen de cosmetische geneeskunde geadviseerd om het homeopathische middel Arnica te slikken voorafgaand aan een behandeling. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat het slikken van Arnica helpt om blauwe plekken te verminderen, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Veel patiënten voelen zich er prettig bij.

Kan het dat mijn Botox te snel is uitgewerkt?

Het effect van Botox blijft gemiddeld 3-5 maanden zichtbaar (ook afhankelijk van welke zone is behandeld). De meeste berichtjes over de werkingsduur van Botox krijgen wij in het begin tussen week 6-8. De eerste 6-8 weken beweegt de spier bijna niet en daarna komt er langzaam weer beweging in. Een beetje beweging is dus normaal na 6-8 weken. Naarmate je de behandeling vaker hebt ondergaan, zal het resultaat langer aanhouden (soms tot wel 6 maanden). De eerste bewegingen komen dan (veel) later dan 6-8 weken. Bij een lagere dosering is de werkingsduur korter, houdt hier rekening mee!
De duur van het resultaat van Botox kan variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om te begrijpen dat individuele factoren, zoals stofwisseling, spieractiviteit en levensstijl, invloed kunnen hebben op hoelang het effect van de behandeling aanhoudt.

Ik moet wegens omstandigheden mijn afspraak last minute annuleren, wat nu?

Wanneer je een afspraak bij ons maakt, dan reserveren wij tijd voor jou. Indien je de afspraak niet na kunt komen, dan dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren bij ons te melden. Wij hebben er alle begrip voor dat er soms onvoorziene omstandigheden kunnen zijn waardoor je een afspraak last minute moet annuleren. De eerste keer dat dit gebeurd nemen wij de kosten die dit met zich meebrengt voor onze rekening. Gebeurd dit helaas voor een tweede keer, dan zullen wij €50 euro in rekening brengen voor een gemist consult, €75 euro voor een Botox behandeling en €100 euro voor een filler behandeling. Wij hopen dat jij daar ook begrip voor hebt.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?

Helaas is het niet toegestaan om kinderen mee te nemen naar de kliniek. Wij vinden het belangrijk dat onze medisch cosmetische behandelingen in rust verlopen, zowel voor de dokter als voor jou als cliënt. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken.

Kan ik betalen met een creditcard?

Vanwege de hoge transactiekosten accepteren wij geen betalingen per creditcard.

Waarom moeten jullie mijn BSN nummer registreren?

In Nederland is het wettelijk verplicht dat je je kunt identificeren tegenover jouw zorgverlener. Deze regel geldt ook voor cosmetische klinieken waar een behandeling door een arts wordt uitgevoerd. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. Neem daarom een geldig ID mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) naar de afspraak.

Hebben jullie wel eens een kortingsactie?

Wij bieden in de kliniek 2 soorten korting aan. Een welkomstkorting van 15% en een “Bring a friend” korting. Verder bieden wij nooit kortingen aan op behandelingen. Wij staan voor kwaliteit, veiligheid en natuurlijke resultaten. In onze filosofie past stunten met prijzen hier niet bij. Er zijn verder hele duidelijke regels omtrent reclame en kortingen voor medisch cosmetische behandelingen. Het is verboden om
1) enige vorm van tijdsdruk op te nemen of te suggereren (er mag geen datum vermeld worden tot wanneer een korting geldig is). Geen Christmas deals die tot eind december lopen bijvoorbeeld
2) promotionele acties te houden waarbij een verplichting tot aankoop of behandeling geldt.
Als lid van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en als cosmetisch arts KNMG zijnde houden wij ons aan deze regels.
Mocht je toch zo een kortingsactie tegenkomen bij een andere kliniek, dan kun je hier een melding van maken via de website www.reclamecode.nl

Ik ben niet tevreden met het resultaat? Wat moet ik doen?

Wij streven naar tevreden klanten en doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te behandelen. Wij vinden het erg jammer als je niet tevreden bent en het is belangrijk voor ons en voor jezelf om dit bespreekbaar te maken. Wij kunnen dan op zoek naar een passende oplossing. Zorg ervoor dat je een controle afspraak maakt binnen 2-3 weken na de behandeling. Het is anders niet altijd mogelijk jou goed te helpen. Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er een inschatting gemaakt van de kosten en hoeveelheid materialen. Het beoogde effect van een behandeling is een verbetering van rimpels, gezichts- of lichaamscontouren. Ondanks het vooruitzicht op goede resultaten, kunnen er geen garanties worden gegeven op een optimaal resultaat. Mocht je na de behandeling vinden dat er meer verbetering nodig is, dan kan de behandeling worden uitgebreid of aangepast. Voor uitbreiding van de behandeling worden de tarieven op onze prijslijst aangehouden. Wij blijven altijd streven naar mooie, natuurlijke resultaten en tevreden klanten.